Branislav Đurković novi predsednik Metaloplastike

Izabrano novo rukovodstvo rukometnog kluba Metaloplastika

Na sednici Skupštine Rukometnog kluba Metaloplastika održanoj u ponedeljak u prostorijama Sokolane izabrano je novo rukovodstvo kluba. Za predsednika Skupštine i Upravnog odbora izabran je Branislav Đurković, rođen 1973. godine u Šapcu. Upravni odbor kluba u narednom periodu, činiće Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga i nekadašnji golman Metaloplastike, Vukašin Ranković i Dane Šijan, nekadašnji rukometaši kluba i reprezentativci Srbije, kao i Adam Aleksić, direktor Pošte u Šapcu. Nadzorni odbor činiće Goran Vasić, Sanja Sakić i Marko Jančić.

Nakon izbora Đurković je istakao da je najbitnija konstantna promocija kluba, kao i borba da se sačuva ugled koji Metaloplastika ima. Kao prioritete naveo je i omasovljenje čuvene škole rukometa Metaloplastike. Ističe da mu je ukazana velika čast što je na sednici Skupštine kluba izabran za predsednika Upravnog odbora, a samim tim i za predsednika kluba.

– O Metaloplastici ne treba mnogo pričati, to je ogledalo našeg grada. Program i razvoj kluba u narednom periodu prema mom planu odvijaće se kroz četiri pravca, to je nastavak konstantne promocije kluba i škole rukometa koja je autentična za ovo podneblje, saradnja sa gradskim organima uprave i vlasti, izgradnja ugleda i promocija prvog tima, kao i promocija među građanima i privrednicima u Šapcu. Svi znamo da rukomet nije profitabilan sport,  tako da ćemo se truditi da rukomet približimo svima, a pre svega mladima, koje ćemo odvojiti od ulice i približiti sportu – naveo je novoizabrani predsednik RK „Metaloplastika“, Branislav Đurković.

Direktor kluba Slaviša Stojinović kaže da je siguran da će Metaloplastika „nastaviti da korača sigurnim koracima i sa novim rukovodstvom“ kao i do sada, te dodaje da se nada da će „biti za nijansu bolji“ i prva ekipa i škola rukometa koja je podjednako važna kao prvi tim.

– Siguran sam da ćemo svi dati svoj maksimum i da ćemo sa mnogo strasti i entuzijazma raditi za dobrobit Metaloplastike. Uvek imamo najviše ciljeve i mislim da smo sada jedni od favorita za osvajanje titule, samim tim što smo u polufinalu kupa i što igramo bitnu ulogu u plej ofu, mislim da bi taj iskorak bio osvojen trofej – navodi Stojinović, direktor kluba.

Jedan od najbitnijih problema sa kojim se susreće Metaloplastika je nedostatak „domaćeg terena“ za utakmice. Iz kluba kažu da se „snalaze i dovijaju“ te da su se navikli na problem koji imaju. Nadaju se da će uskoro i taj problem biti rešen ili ulaskom u halu Zorka ili izgradnjom nove sportske dvorane u Šapcu koja će zadovoljavati sve uslove koje zahtevaju utakmice koje Plastičari igraju na domaćem terenu.

Đ.M.

Exit mobile version