Branilac Mijailović: Milovanović radio posao policije

Saslušan Dragan Milovanović osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda Prokiću

Saslušanje Dragana Milovanovića, osumnjičenog za nanošenje teških telesnih povreda Dušanu Prokiću, održano je pre 11 sati, a o promeni termina je obavešten, kako navodi jedan do branilaca advokat Aleksandar Mijailović, 15 minuta pre početka. Ispred zgrade Osnovnog suda u Šapcu okupili su se građani da mu pruže podršku. Milovanović je u subotu zaustavio bager koji je krenuo prema protestantima. 

Njemu je nakon toga određen pritvor od 24 sata i pušten je da se brani sa slobode.

-Sa mašinama radim petnaestak- dvadeset godina i želeo sam da sprečim da neko strada i zaustavim lice koje je nestručno rukovalo mašinom. Ne bih ni udario dečka da on nije najpre udario mene nogom. Kasnije je naišla grupa sa palicama i jedan me „očešao“ čekićem- objasnio je Milovanović po završetku saslušanja.

Jedan od njegovih branilaca Aleksandar Mijailović istakao je da je „Milovanović radio posao policije“.

-Policija se sklonila i ostavila narod na milost i nemilost batinašima, bageru koji je krenuo na ljude. To je ogromna mašina i može da pregazi samo tako. Neko je mogao slučajno da podleti pod točak. On je heroj, uradio je nešto što niko drugi nije. Namera mu svakako nije bila da povredi, njegova jedina namera je bila da zaustavi bager koji je krenuo na masu ljudi. Svi smo videli šta se desilo. Hvala mu što je uspeo da zaustavi bager. Da on to nije uradio, pitanje je šta bi bilo i koliko bi ljudi bilo povređeno. On je u ovom trenutku pušten da se brani sa slobode, što je jedina normalna i logična odluka, a ja pozivam tužilaštvo i policiju da uhapse vozača bagera koji radi tu u ovoj zgradi, sve one klince koji su izašli sa palicama i čekićima, svi su oni dobro poznati policiji i tužilaštvu, iako nemaju ni 20 godina. Policija treba da radi svoj posao, da pusti poštene, nevine ljude, a da hapsi kriminalce- naveo je Mijailović.

Dodao je da je neverovatno da se saslušanje pomera u poslednjem trenutku i da o tome budu obavešteni u tako kratkom roku.

-Saslušanje je bilo zakazano za 11 sati, a onda u jednom trenutku tužilac zove i kaže da dođemo za 15 minuta, što je potpuno neozbiljno i neverovatno- zaključio je Mijailović.

Milovanović je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda Prokiću, a očekuje se da će tužilaštvo dalje pozivati svedoke kako bi procenilo ima li osnova za podizanje optužnice. Mijailović je izrazio bojazan da će se postupak voditi pod pritiskom vlasti.

D.Dimitrijević

Exit mobile version