Brak, deca, porodica

U Parohijskom domu crkve “Sv. Preobraženja Gospodnjeg“ u Ljuboviji, povodom Nacionalnog Dana knjige, koji se obeležava 28. februara, u organizaciji Biblioteke „Milovan Glišić“, klinički psiholog dr Vlajko Panović održao je predavanje na temu „Najčešće greške u vaspitanju dece“, i promociju knjige „Brak, deca, porodica“. Uvaženog gost koji je „naše gore list“, rodom je iz Selanca, pozdravila je direktorica Biblioteke Marijana Petaković. O gostu, i o knjizi, prisutnima je govorio i Darko Panović, takođe naš zemljak, inače dugogodišnji voditelj informativnog programa na kanalu „Vesti“ televizije „Pink“.

U prepunoj sali Parohijskog doma, koja je bila premala da primi sve zainteresovane, a bilo je prisutno, bezmal, celo Azbukovačko namesništvo, otac Serafim iguman manastira Bele Vode, i građani varošica sa obe strane Drine, dr Panović u skoro dvosatnom predavanju govorio je o paradoksima savremenog doba, o najčešćim greškama roditelja u vaspitanju dece, otuđenosti u porodici, otuđenosti bračnih drugova, otuđenosti roditelja i dece. Govorio je o velikom uticaju tehnike, tehnologije i medija koji stvaraju novi obrazac ponašanja u porodici.

Tokom predavanja autoru knjige su postavljena mnoga pitanja na temu, vaspitanja dece – korišćenje slobodnog vremena, odnosa među supružnicima, izboru bračnog druga, o načinima izbegavanja štetnih uticaja od medija, tehničkih sredstava. Nesporno je da smo mi napadnuti spolja i da „globalisti“ pokušavaju da nam nametnu način i forme života i ponašanja, ali mnogo je opasnije razaranje naše društva i porodice iznutra, s toga nam predstoji velika borba, moramo se vratiti našoj tradiciji i veri, odbaciti gordost, srebroljublje. Lako biti neće!

Pripremio: B. Petrović

 

Exit mobile version