Božidar Katić na čelu POKS-a u Šapcu

Svečanom sednicom održanom sinoć u Kristalnoj sali Hotela “Sloboda” u Šapcu, nastavljen je, ili obnovljen, rad Gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije u našem gradu. Ono što je obeležilo ovaj skup jeste prisustvo predstavnika skoro svih opozicionih stranaka i grupacija sa teritorije grada i okruga.

Sam događaj započeo je intoniranjem Himne Bože pravde, u izvornoj verziji. Usledili su govori gostiju: Predraga Marsenića, potpredsednika Nove DSS koja čini koaliciju “NADA” sa POKS-om i Srđana Mitrašinovića, predsednika GG “Opstanak” – dela koalicije MORAMO – ZAJEDNO.

U ime domaćina okupljenim članovima i simpatizerima Pokreta obnove Kraljevine Srbije prvo se obratio narodni poslanik i zamenik predsednika POKSA  Dušan Radosavljević koji je istakao dugačku monarhističku tradiciju ovog kraja. On je podseto da su se posle 77 godina monarhisti vratili u parlament i da to daje nadu da će Srbija izaći na pravi put. Poseban segment obraćanja posvetio je Kosovu i Metohiji ističući da to nije mesto nastanka mita i da Kosovo nije mit, već ideja na kojoj počiva Srbija.

“Ako ostanemo bez te ideje, nestaćemo”- naglasio je Radosavljević.

Predsednike POKS-a Vojislav Mihailović zahvalio se okupljenima na odvojenom vremenu i volji da učine napor kako bi Srbija postala ustavna, parlamentarna monarhija na čelu sa dinastijom Karađorđević.

“Danas su monarhije i garancija demokratije. Nema monarhija koje su diktature. Sa republikama je već drugi slučaj. I mi to najbolje znamo. U republici se vrlo lako izgubi ta podela vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku. Vrlo se međutim lako te sve grane vlasti u republici nađu na jednom mestu, pod komandom jednog čoveka kao sada, ili jednog bračnog para, kako je bilo devedesetih godina prošlog veka. Monarhija je brana tome.” On je najavio i da će prostorije ove stranke u Šapcu za desetak dana biti potpuno sređene i opremljene, te da će se po pravilima stranke za otprilike mesec dana u njima održati izborni dan, koji se održava po pravilima koja važe za sve druge izbore.

Na kraju se okupljenima obratio poverenik POKS-a za grad Šabac Božidar Katić.

“Ono što se događa u ovom gradu pogađa svakog od nas. Ovo je grad u kome je neko pre dve godine izbrisao državu. Ovo je grad u kom je neko dozvolio da se mafija na najbrutalniji način obračunava i preti biračima i tako zauzme ovaj grad kao svoju teritoriju, svoj plen. Ovo je grad u kom bazen košta tri puta više od planiranog, u kom se malo šire biciklističke staze predstavljaju i naplaćuju kao da su auto putevi. Mi živimo u gradu u kom bagerom hoće da gaze decu, u gradu u kome lepe poternice za novinarima, decom i advokatima, u gradu u kome mogu mafijaši da izlete iz službenih automobila i premlate građane i da se ne desi ništa. To je slika grada u kom živimo. I ja sam, iskreno, bio jedan od onih koji su pre dve godine bili razočarani u sve, jedan od onih koji su mislili da se više ne vredi boriti, da nema nada. Ali nisam bio u pravu. Ove godine kada smo u avgustu stigli do onog spomenika na Ceru, do onog kamena koji nas čini velikim, i da nam ništa sem njega ne ostane opet bi zbog njega bili i viši i imali više od drugih, shvatio sam da ima nade. I  da ima buduđnosti. I za ovu zemlju i za ovaj grad. Ima je jer Srbi nisu neradnici i mufljuzi iz bajki Aleksandra Vučića, već mladi ljudi koji po neverovatnoj vrućini pređu skoro 40 kilometara, sa osmehom na licu. To nasmejano lice, izgorelo od sunca jeste pravo, lepo lice Srbije. To je lice ovog grada. Takvo je uvek bilo, takvo će uvek biti. Takvo je i danas. I zato ima nade. I ima budućnosti. I na nama je da to pokažemo već na sledećim izborima.“

Exit mobile version