Borimo se vredno za napredak seoskih područja

GO SNS ŠABAC:

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu Živan Bajić i potpredsednik dr Aleksandar Pajić obišli su šabačka sela sa saradnicima i razgovarali sa meštanima o važnim temama koje se tiču njihovog sela, o radu SNS-a na nivou republike i grada i borbi predsednika Aleksandra Vučića za opstanak, prosperitet i bolju budućnost Srbije.

Oni su najpre obišli Majur, Lipolist, Petlovaču, Prnjavor, Zminjak i Drenovac i obavili razgovor sa građanima, koji su ukazali na nedostatak kanalizacione i vodovodne mreže, problem sa uređenjem putne infrastrukture i zapušenim kanalima. Građani su upoznati sa širenjem vodovodne mreže u ukupnoj dužini 23 kilometra i to u pet pravaca na teritoriji grada. Otklonjene su sve dileme o pitanjima komunalne i putne infrastrukture. Takođe, upoznati su sa projektom izgradnje nove šabačke bolnice, ali i ulaganjima stranih investitora u izgradnju novih fabrika kompanije ,,Mint”.

U nastavku redovnih stranačkih aktivnosti, Bajić i Pajić sa saradnicima posetili su i selo Miokus i Korman. Pored meštana ovog sela dočekali su ih i meštani Predvorice, Mrđenovca, i Orašca. Jedan od najvažnijih problema o kome su pričali su neasfaltirani putevi. Svi prisutni upoznati su sa projektima koji su u planu u narednom periodu, a koji će biti realizovani uz podršku države i grada. Ukazano je na povećana izdvajanja za poljoprivredu u budžetu grada Šapca koje ove godine iznosi 130 miliona dinara. Mnoge mere podrške za poljoprivredu koje su prošle godine po prvi put sprovođene, naišle su na veliko odobravanje svih meštana ovih sela. Posebno su zadovoljni učešćem grada u kupovini nove mehanizacije i povećanim sredstvima za ovu namenu u budžetu za 2023. godinu. Takođe, meštani su detaljnije upoznati sa merama države za poljoprivredu i upućeni su da sve dodatne informacije mogu dobiti u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi u Šapcu.

Građani su pozitivno ocenili planove i izrazili zadovoljstvo na prilici da direktno pitaju i razgovaraju sa rukovodstvom GO Srpske napredne stranke, kao i na spremnosti da se čuju njihovi problemi. Posebno su izrazili neizmernu zahvalnost i državi i gradu na dosadašnjem trudu i ulaganju u njihova sela, što doprinosi njihovom očuvanju i ostanku mladih u ruralnim područjima.

Ogromno je zadovoljstvo što će Šabac posle više decenija dobiti auto-put i brzu saobraćajnicu, kao i novi most preko reke Save, u koje država investira skoro pola milijarde evra.

Na svim skupovima iskazana je velika podrška predsedniku države i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću u borbi za mir, stabilnost i prosperitet Srbije, podrška njegovoj daljoj borbi za Kosovo i Metohiju i budućnost našeg naroda i naše zemlje.

Izvor: Gradski odbor SNS Šabac

Exit mobile version