Bolji život za sve građane Ljubovije

Realizovana obuka praktičnih zanatskih veština, šivenja i pletenja

Projektom EU SHAI 2021 „Bolji život za sve građane Ljubovije“ realizovana je obuka praktičnih zanatskih veština, šivenja, pletenja, gde je po završetku obuke organizovana 27. i 28. januara 2023. g. izložba radova.

Obukom je obuhvaćeno 12 učesnica, od kojih 7 za šivenje, 5 za pletenje, a obuku je sproveo KUD „Azbukovica“ Ljubovija. Izložbena postavka radova učesnica obuke, obilovala je veoma lepim i unikatnim radovima, što je izazvalo interesovanje građana.

Ispred tima za realizaciju projekta, članica tima za socijalnu inkluziju, ispred UŽ „Vila“ Ljubovija, učesnicama obuke je uručila potvrdu o završenoj obuci šivenja, pletenja, i u svom obraćanju istakla:

-Na samom završetku projekta pripala mi je čast da deo asortimana nastalih tokom obuke učesnica projekta „Bolji život za sve građane Ljubovije“ predstavimo, te tako javnosti skrenemo pažnju na bogatstvo i vrednost nastalih radova protkanih kulturnim nasleđem i tradicionalnim tehnikama obrade primenjenih od naših majki, baka, sa motivima našeg kraja.

Bilo je zadovoljstvo raditi sa našim učesnicama projekta, njihovim instruktorkama, gde su pored već poznatih tehnika savladale novu tehniku, staru veštinu, tkanje. Nadamo se da će naučeno znati da primene u svom okruženju i slobodno vreme upotrebe u aktivnosti koje će im pomoći, ne samo učešće u izložbama i predstavljanju našeg kraja, već i mogućnost da svoje radove plasiraju i ostvare dobit za sebe i svoje domaćinstvo.

Naravno sve ovo ne bi realizovali bez sredstava EU i EUSHAI, na čemu smo im neizmerno zahvalni. Nadamo se, da će naš primer i iskustvo sa našeg projekta, pomoći u razvoju novih praksi, a mi sa ovog skupa, pored zahvalnosti želimo da našim donatorima, saradnicima EUSHAI projekta ponovimo postavku radova pri useljenju korisnika, gde bi im sa zadovoljstvom pokazali radove nastale uz sprovođenje projekta, u vreme koje je doprinelo boljem životu, ne samo učesnika projekta, već svih gradjana Ljubovije.

Ovim projektom, Vašom misijom, opravdali ste naziv projekta, sa kojim smo zajednički krenuli u bolji život svih nas.

Učesnice obuke su zahvalile na pruženoj mogućnosti da steknu veštine, na prisutnosti i primećenosti njihovih rukotvorina – kazala je članica tima za socijalnu inkluziju Radmila Trijić

Exit mobile version