„Biti, ili ne biti“…

Dragi moji,

odluka, koju je donela gradska vlast u Šapcu, oličena u gradonačelniku, da njegova stranka koja čini vlast u Šapcu , uzme učešća u lokalnim Izborima, je dobra. Pravilna je, zato što su  Izbori mesto na kojem se volja građana pretoči u vlast ili opoziciju. Istovremeno, ta odluka ima i jednu lošu stranu. To je onaj deo, u kojem Zajedno za Srbiju, ostaje pri odluci da  bojkotuje republičke i pokrajinske Izbore. Trebalo je izaći i na te Izbore i odmeriti snagu ideja i politike koju ta stranka zastupa. Ovako, nekako mi liči na ono: niti voda, niti vino… A da bi dobro prošli, u to ne sumnjam… Evo zašto.

Čini mi se, mogu reći da sam u to siguran, da će Aleksandar Vučić ponoviti lekciju iz istorije, kao nenaučenu. On je ipak odlučio da ove, može se reći u startu jednopartijske republičke Izbore, ipak pretvori u višepartijske. Pri tome, primenjuje (loš) recept Borisa Tadića i pok. Mikija Rakića iz 2008.g. naime, ova dvojica su, pokušavajući u to vreme da slome Radikale, „pripomogli“ da se formira SNS i da praktično, ta nova Partija, ostane silom većine, u Skupštini, sa svim onim brojem poslanika koji su promenili dres i sa sobom poneli radikalski mandat.

Kada su Naprednjaci 2012.g. Borisa poslali u „neki drugi film“, iz kojeg ovaj neće nikada izaći, i njemu je došlo u glavu šta je zapravo uradio… Kakao danas, nešto slično radi i Aca Srbin, praveći sebi nekakvu opoziciju, samo mi pada pomisao, da će ga snaći isto što i Borisa Tadića… kada „dete poraste i osamostali se“… Da li će tako biti, ne znam, moguće je, ali da je greška Zelenovićeve stranke što bojkotuje republičke Izbore, greška je, jer bi građani Srbije, u tom slučaju, imali opozicionu stranku za koju bi mogli da  glasaju, bez ikakvog znaka pitanja… Jer, ovako, biti tobože u društvu onih koji bojkotuju Izbore, a koji su Zelenovića izopštili iz svog društva (nije mu bilo ni mesto tamo sa njima), samo nanosi ogromnu štetu toj Partiji. Da ne pominjemo komentare tipa: “mogu sačuvati Šabac, samo ako to Vučić dopusti“… Šta tražiti u društvu sa takvima…?

Pitanje rezultata Izbora u Šapcu nije ključno pitanje. Građani će živeti i dalje u svom gradu, družiti se među sobom, navijati za „Mačvu“ i „Metaloplastiku“, sedeti po kafićima i ogovarati sugrađane, šetati ulicama svog grada… radovati se i tugovati… brinuti se da ih ne zarazi Korona… Dakle, živeće Šabac i sa jednima i sa drugima na vlasti, samo je pitanje kvaliteta života i osećaja koji će proizaći iz tog kvaliteta… Izgubi li Zelenović u Šapcu, izgubio je sve… Pobedi li, mnogi će reći, da nije dobio ništa… Zato, trebalo je izaći i na srpske Izbore… Još nije kasno za takvu odluku… Da se ovi lažni opozicionari, stvoreni u Vučićevim laboratorijama, ne bi šepurili probijanjem (zbog takvih) sniženog cenzusa… i kezili u lice pravoj opoziciji… možda i jedinoj u Srbiji, ove 2020.godine.

Sve Vas volim i pozdravljam.

Exit mobile version