Besplatne obuke iz IT sektora

U Centru za stručno usavršavanje počele su besplatne obuke koje organizuje Kompanija Bex-Express u saradnji sa lokalnom samoupravom. Polaznici imaju priliku da steknu znanja u vezi sa osnovama veb programiranja, unapređenjem veb prezentacije, radom sa bazama podataka i osnovnim konceptima bezbednosti IT infrastrukture. Nakon završene obuke, najbolji će imati mogućnost zaposlenja u Bex-Express kompaniji.

Trening centar na ovaj način postaje značajan resurs gde se organizuju akreditovaane obuke putem kojih nezaposlena lica stiču nova znanja i veštine a privreda dobija kvalifikovanu radnu snagu, što je imperativ tržišta rada, istakli su organizatori.

Prema rečima Igora Stojanovića iz Kompanije Bex-Express neće svi polaznici edukacije biti zaposleni, nego oni koji pokažu određeni nivo interesovanja i poznavanja materije. “S obzirom da je IT visokorastuća industrija kadrova, svako ko pokaže potreban nivo znanja imaće priliku da radi i sarađuje sa nama. Obuka je usmerena na podršku mladim ljudima koji pronalaze svoju buduću karijeru u IT sektoru, nudi im praktično znanje a oblast IT-a jako je složena industrija i kompleksan sektor.”

Obuke Veb programiranje i Mreža i monitoring trajaće dve nedelje.

Exit mobile version