Begović bi da „mazne“ 22 miliona

Jadi radnika JKP „Stari grad“

Daj mu vlast u ruke, pa da vidiš ko je i šta je – kaže narodna poslovica. Pa eto, prošlo je svega 100 dana a velika većina građana Šapca je shvatila da je pogrešila što je dozvolila Srpskoj naprednoj stranci da preuzme vlast u gradu. Preuzimanjem vlasti, a samim tim i moći, Aleksandar Pajić i „njegov tim“ pokazali su veliku „raskoš“ nesposobnosti, bahatosti, neodgovornosti, nestručnosti, dvoličnosti, prepotentnosti, ostrašćenosti,… A ni pretnje smrću nisu im strane!

Nesposobni Aleksandar Pajić, koga niko da upozori da više nije opozicija i da više ne može da „kritikuje“ i laže, već mora nešto i da uradi, okupio je oko sebe „elitu“ poltrona i klimoglavaca, ne shvatajući da: „Ko se previše klanja, taj stražnjicu pokazuje“ (opet narodna poslovica). Ne znam koliko su te gole zadnjice zagadile životnu sredinu i da li je zbog njihovog vonja isečen električni kabl na kamionu postavljenom na trgu da zagađenje meri, kako taj smrad ne bi bio zabeležen, ali znam da je onaj „zamlata“, koji je postavljen da održava čistoću grada, zlo koje se teško može opisati.

A kakav je „stručnjak“ videlo se posle samo par dana po dolasku na posao kada je, po nalogu Aleksandra Pajića, zabranio da se „Podrinske“ donose u JKP „Stari grad“. A da to nije bilo ni malo naivno možete se uveriti i iz ovog teksta jer ovo što ćete sada pročitati ni jedan drugi medij u Šapcu neće objaviti. I pored toga što je istina.

Ali da pođemo redom:

  1. U JKP „Stari Grad“ Šabac pojedini zaposleni koriste službena vozila van radnog vremena, za privatne potrebe, bez saglasnosti Upravnog odbora. U pitanju su Škoda Oktavia Ša-034-NP i Škoda Fabia Ša-139-NN. Prvo vozilo koristi vršilac dužnosti direktora Begović, a drugo novozaposleni poslovođa Goran iz pijačne službe. Kao dokaz može se videti putem GPS signala koji je instaliran u ovim vozilima i postoji program kojim se prati kretanje vozil.
  2. 2. U JKP „Stari grad“ zaposlen je izvesni Dejan Spasić koji se samo fiktivno vodi u pijačnoj službi a ne dolazi na posao. Dokaz da je to tako je kartica za odjavu i prijavu prilikom dolaska i odlaska sa posla i svedoci. Svi zaposleni u pijačnoj služ
  3. 3. JKP „Stari grad“ mora da otpiše dug gradu Šapcu u iznosu od 22.009.261,36 iako vršioc dužnosti direktora, Begović, zakonski ne može da donese takvu odluku, ali ova sredstva, greeškom ili namerno, nisu predviđena budžeetom grada koji je izglasan a niko kada je budžet usvajan nije reagovao.

Tako će radnici ovog komunalnog preduzeća, izgleda, opet ostati bez, godinama obećavane 13. plate ali će za utehu svi koji bilo šta „zucnu“ dobiti otkaze od „strašnog“ vršioca dužnosti.

A grad nam je sve prljaviji…

Ivan Kovačević

Exit mobile version