Bazar đakonija i uspeh šabačkih suvenira

Turistička organizacija, 27. i 28. oktobra, organizuje Bazar starih i umetničkih zanata gde će svi posetioci imati priliku da kupe i probaju domaću, ručno rađenu zimnicu, med, poslastice i druge gastronomske stvari budući da se bliži vreme praznika.

Bazar će se održati u periodu od 10 časova ujutru pa sve do ponoći a simbolično je nazvan Bazar „Slani i slatki ukusi našeg kraja.“ Mesto održavanje je pešačka zona kod Pošte.

Iz Turističke organizacije napominju da će predstojeći bazar biti prožet ukusima i mirisima Mačve, Pocerine, Posavotamnave i drugih delova Srbije kao i da je ovo prilika svim posetiocima da kupuju direktno od malih proizvođača. U okviru iste manifestacije, održaće se i „Ulica zanatskog piva“ gde će krigle dobrog piva pratiti i muzičko zabavni program.

Na nedavno održanom 18. međunarodnom festivalu „Kofer slova“ u Kruševcu u kategoriji „Najoriginalniji suvenir“ TO je osvojila prvo mesto u konkurenciji od 40 turističkih organizacija Srbije dok je protekla manifestacija imala za promociju turizam a održana je u okviru programa obeležavanja 14. oktobra, Dana oslobođenja grada Kruševca u Drugom svetskom ratu.

A.G.

Exit mobile version