Autoput simbol spajanja     

Gradska organizacija invalida rada i invalidskih penzionera Šabac

Dana 14.10.2023 godine, u okviru značajnog događaja za Šabac i okolinu, otvaranje  deonice auto – puta Ruma Šabac, članice Gradske organizacije invalida rada i  invalidskih penzionera, imale su zadovoljstvo da predstave rukotvorine tkačke radionice „Stari zanati“. Prezentovani su proizvodi peškiri šabačkog kraja, “Tekeriški peškir“, mačvanski ćilim i ostali jedinstveni proizvodi zaštićeni geografskom oznakom porekla. Rukotvorine se nalaze na međunarodnoj listi kulturne nematerijalne baštine (za sada jedini iz Srbije).

Predsednik Srbije gospodin Aleksandar Vučić je pažljivo pogledao izložene eksponate, saslušao izlaganje predsednice udruženja gospođe Miroslave Savković te je ohrabrio i savetovao saradnju sa nadležnima iz kabineta, zbog mogućeg odabira predmeta za protokolarne poklone.

Zahvaljujemo se u ime svih vrednih tkalja, vezilja, koje su učestvovale u izradi rukotvorina, Turističkoj organizaciji grada Šapca i Gradskoj upravi, što smo imale priliku da se predstavimo u ime grada Šapca.

Nadamo se da će naši vredni proizvodi biti vidljiviji i dostupniji, na područijima  kroz koja će prolaziti novi, dugo očekivani autoput.

Miroslava Savković, predsednica

Exit mobile version