Asfaltiran Vinaverov trg

Više prostora i za građane i za automobile

Gradonačelnik Nebojša Zelenović obišao je u subotu radove na Vinaverovom trgu, ocenivši da sve ide po planu- asfaltiranje Karađorđeve ulice, ulazak u Miloša Pocerca i spajanje sa Pop Lukinom. Ta lokacija je istog dana posle 18 sati postala prohodna za saobraćaj u tri trake, čime je omogućeno dovoljno prostora za automobile u svakom smeru, kao i više parking prostora. Ispred „Zorkinog“ solitera broj parking mesta će biti udvostručen, više parking mesta je i u Kajmakčalanskoj, a mesta su duplirana i u Karađorđevoj.

-Istovremeno, imaćemo mnogo više prostora za građane. Ispred bivše kafane „Šaran“ biće lep trg, inspirisan pesmom Stanislava Vinavera „Gromobran svemira“. Ideja da se različiti nivoi naših života spajaju u jedno mesto, u jednu tačku koju će svi sada moći da dele je zaista lep motiv da se napravi gradski trg- rekao je Zelenović i dodao da su se javili donatori za česmu, sat, trg, klupe i mobilijar, te da bi za petnaestak dana trebalo da počne i ukrašavanje fasade na „Zorkinom“ soliteru, tako da će čitava forma dobiti pun izgled, u skladu sa projektom.

Stanari tog dela grada su zadovoljni projektom trga, najpre iz bezbednosnih razloga, naglasio je zamenik upravnika „Zorkinog“ solitera Aleksandar Dovragović.

-Kao stanar ove zgrade od 1976. mogu samo da zahvalim lokalnoj vlasti što je konačno ostvaren projekat planiran skoro 40 godina. Građani koji ovde žive znaju koliko je nebezbedno za pešake, strepimo za decu, jer ovde isprobavaju koliko su brzi automobili, na proširenom delu ispred trougla, okreću se pod ručnom kočnicom i onda se voze prema Vatrogasnom domu ili Lidlu. Podsetiću da je u Pop Lukinoj ulici na pešačkom prelazu pre desetak godina jedna baka poginula, a na pešačkom prelazu u Miloša Pocerca udareno je dete koje je ostalo sa šest centimetara kraćom nogom. Na istom mestu, pre dve godine, takođe je pešak udaren kolima. Ovim skraćenjem i usporavanjem saobraćaja to će biti onemogućeno- smatra Dovragović.

Završetak svih radova na Vinaverovom trgu očekuje se krajem novembra.

D.Dimitrijević

Exit mobile version