Apelujemo na tužioce i sudije da počnu da obavljaju svoju ustavnu dužnost

Država u kojoj tabloidi, tajne službe i političari gone i sude, devijantna je država. Devijatna država podstiče propadanje civilizacijskih tekovina i ne obezbeđuje red u društvu; ona je lak plen kriminala, a građani su taoci.

Tužioci i sudije Srbije, samo vi imate pravo da krivično gonite i sudite u ovoj zemlji! To je i vaša dužnost! Umesto toga – vi ćutite, čime postajete saučesnici u propadanju države.

U našoj autokratskoj državi, u kojoj nijedna institucija vlasti (zakonodavna, izvršna, sudska) ne vrše svoje Ustavom i zakonima predviđene nadležnosti i dužnosti, dešava se da pošten državni činovnik – načelnik Odeljenja za narkotike MUP-a, Milenković i njegove kolege – budu medijski osuđeni i linčovani. U našoj autokratskoj državi neko se drznuo da vrši svoju dužnost, koju mu Ustav i zakoni nalažu i da otkrije počinioce jednog od najvećih krivičnih dela organizovanog kriminala do sada – imanje za uzgoj marihuane u Jovanjici. Osim Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića, takođe optuženih za ozbiljna krivična dela, zid ćutanja drugih visokih državnih činovnika veći je nego Кineski zid.

Zagorka Dolovac, nezasluženo na vrhu tužilaštva, poznata po skrivanju lica iza fasickle, nastavlja da se krije. Najviši tužilac u zemlji mora biti osoba od integriteta! Lice iza fascikle je ništa drugo do saučesnik kriminala.

Ne progovaraju ni Više javno tužilaštvo za organizovani kriminal, zamenici Republičkog javnog tužilaštva, zamenici višeg javnog tužioca, i drugi službenici iz pravosuđa. Ćuti i v.d. direktora policije, iako je inspektor Milenković tražio dozvolu da se obrati javnosti i iznese istinu, svestan da je javnost njegova jedina zaštita.

U sveopštem ćutanju pravosuđa, jedan čovek želi da govori i razotkrije. Vrh policije to ne dopušta, očigledno prikrivajući ono što policija, ako to odista jeste, mora da razreši.

APELUJEMO NA TUŽIOCE I SUDIJE – VRŠITE SVOJU USTAVNU DUŽNOST na koju ste se svečano zakleli. Državni poslenik koji ne vrši ustavnu obavezu, postaje saučesnik. Saučesnik odgovara kao izvršilac, to dobro znate. Vreme ispitivanja odgovornosti će doći, uvek ono dođe!

Beograd 11. jul 2022. godine

Informativna služba ZAJEDNO

Exit mobile version