Antona i dalje vodi savez ali većinu u Izvršnom odboru zauzimaju članovi SNS-a

Polovinom ovog meseca, daleko od očiju javnosti završeni su izbori u fudbalskoj organizaciji Grada Šapca. Izbori ove organizacije, deo su sve opštih izbora na svim nivoima FS Srbije. Znamo svi da zbog problema sa zakonom, bivši predsednik FSS –a nije na toj funkciji već dve godine i da se tek sada organizuju izbori za mandatni period 2022-2026.

Ono što privlači pažnju, a što se pretpostavljalo i ranije, da je sadašnji Gradski fudbalski savez u potpunosti privatizovan od strane jedne grupe ljudi i da će kao što su pojedinci i navikli u prošlosti, služiti za lične političke interese i lično bogaćenje pojedinaca.

Dogovor su napravile stranke na vlasti u gradu i lično njihovi predstavnici, „predsednik  Skupštine grada“ Nemanja Pajić i „pomoćnik gradonačelnika“ Vladimir Mićić. Nema veze što nijedan od pomenutih nema nikakve veze sa fudbalom. Naime, dogovor je postignut i odobreno je da čovek od poverenja Nemanje Pajića, Dragan Antonić poznati kao Antona i dalje vodi savez ali da većinu u Izvršnom odboru zauzmu članovi SNS-a u Šapcu i da tako oni prividno imaju veću kontrolu. Za one koji slabije poznaju, Skupštinu GFS Šabac čine strukovne organizacije trenera i sudija i predstavnici svih aktivnih fudbalskih klubova. Pre same skupštine održani su izbori u obe strukovne organizacije, takođe polu legalno, i već je po tome bio i jasan naredni scenario. Od 49 delegata prisutno je bilo 36 i jednoglasno je izabran novi-stari predsednik Dragan Antonić a pored njega predstavnici Zapadne Srbije tj. Nemanje Pajica će biti Sreten Radovanović – Čiča Sreja, Nataša Radovanović, Mladen Veselinović – Mlađa Bosanac (prdstavnik kluba iz Petkovice) i Željko Isailović a članovi SNS-a će biti Goran Todorić sveštenik iz Crnjiljeva, Ljubinko Đurić preletač iz Mišara, Aleksandar Stajić, Nikola Begović neuspešni direktor iz JKP-a., Marko Gligorić iz Jevremovca i Milenko Barada (predstavnik kluba iz Majura). Ono što je jasno da je na papiru 6-5 u odnosu SNS-Zapadna Srbija, ali ono što bolji poznavaoci fudbala iz SNS-a znaju da je stvarni odnos snaga 9-2 i da je fudbalska neznalica Nemanja Pajić pobedio fudbalsku neznalicu Vladimira Mićića ubedljivo.

Ono što je apsolutno poznato svim čestitim i dobronamernim ljubiteljima sporta, koga kod politički podržavali,  da je u poslednjoj deceniji sport u gradu otet od strane grupacije okupljene oko pomenutog Nemanje Pajića. Fudbal, sa FK „Mačvom“ na čelu i kompletan Sportski savez Grada, postao je servis za obavljanje prljavih poslova Zapadne Srbije. Samo u fudbalu koji je ujedno i najmasovniji sport u gradu, spisak nedela je toliko dug da se može napisati roman. Ono što su za deset godina uradili pre svih Ljubinko Đurić i Mladen Veselinović treba će generacije da ispravljaju. Gledajući samo izabrani Izvršni odbor Gradskog fudbalskog saveza vidi se koliko oni imaju veze sa fudbalom, čast izuzecima.

Ono što akteri pomenute skupštine zapažaju, je to, da je na njoj atmosfera bila kao u Severnoj Koreji, da su predstavnici nekih klubova bili delegati a da nikakve veze nemaju sa tim klubovima. Otvara se pitanje, ko im je dao ovlašćenja, i zbog čega? Da li je komandant sa mosta Vladimir Mićić koristio svoje argumente! Kakve veze Barada ima sa Majurom i Veselinović sa Petkovicom. Koga predstavlja Marko Gligorić sa Jevremovca ako se zna da taj klub ima jako kvalitetnu upravu bez obzira na političku pripadnost. Mnogo je nelogičnosti bilo i vreme će pokazati zašto nisu bili predstavnici najvećih klubova iz Mačve Prnjavora, Lipolista i dr.

Resorni odbor za sport GO „Zajedno“ Šabac, boriće se pre svega za jednu stvar, a to je da se sport u gradu vrati istinskim zaljubljnicima u  sport. Da savezi postanu servisi klubova, da se ceni rad i zalaganje a dodatno nagrađuje uspeh, da se u potpunosti izbaci partokratija iz ovih organizacija.  Pozivamo sve zaintrsovane da nam se jave i pridruže u borbi za zdrav sport i povratak Šabačkih legendi sporta, koje su pomenuti uspeli da odbace od masta na kome su oni najpotrebniji. Nastavićemo da iznosimo sve nečasne radnje u sportu u ovom gradu bez obzira ko je počinitelj.

BORIMO SE ZA ŽIVOT I SPORT BEZ STRAHA!

-RESORNI ODBOR ZA SPORT GrO „ZAJEDNO“

Exit mobile version