Ambasadorka Australije u Srbiji posetila Šabac

Ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini boravila je u četvrtak u Šapcu. Tokom zvanične posete, na sastanku u Gradskoj kući razgovarala je sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem o mogućnostima za saradnju dve zemlje i upoznala se sa privrednim potencijalima, kao i kulturnom i obrazovnom politikom grada.

Po završetku sastanka, Fini je naglasila da je to njena prva poseta Šapcu, te da je impresionirana ljubaznošću domaćina i činjenicom da je to grad koji je ponosan na svoju prošlost, ali i usredsređen na svoju budućnost.

-U Šapcu za sada posluje samo jedna australijska kompanija. Verujem da će ih u budućnosti biti više, imajući u vidu potencijal grada i mogućnosti koje postoje za razvoj bilateralnih odnosa dve zemlje- podvukla je ambasadorka Džulija Fini.

Gradonačelnik Zelenović je ocenio da je poseta ambasadorke dobra prilika za predstavljanje potencijala Šapca, ali i prezentaciju konkretnih projekata i planova grada u narednom periodu.

-Izuzetno je važno što ambasadori stranih zemalja posećuju Šabac i upoznaju se sa svim našim potencijalima i planovima razvoja grada. Uveren sam da ćemo uskoro uspostaviti bližu saradnju sa Ambasadom Australije, koja će rezultirati razvijanjem programa u kulturi i obrazovanju, kao i doprineti unapređenju kvaliteta javnih površina u gradu. Uverio sam se da postoji veliko interesovanje za to i zahvalan sam ambasadorki Australije što je posetila Šabac- naveo je Zelenović.

Nakon prijema u Gradskoj kući, ambasadorka je posetila šabačku Sinagogu, Biblioteku šabačku i Narodni muzej, ali i prošetala centralnim gradskim ulicama.

D.Dimitrijević

Exit mobile version