Aktivnosti Centra za socijalni rad u Mesecu solidarnosti sa starijima

Povodom Meseca solidarnosti sa starijim osobama, predstavnici Centra za socijalni rad  Biljana Mrkonjić v.d. direktora,  Snežana Moravčević,rukovodilac Službe za odrasle i Jovana Krstić, stručni radnik, posetili su Gerontološki centar u Šapcu.

Ovom prilikom korisnicima su  uručeni  poklon paketi, koji su obezbeđeni sredstvima iz Budžeta grada prema Odluci o pravima i uslugama socijalne zaštite grada Šapca. Uz poštovanje svih epidemioloških mera, ovo druženje bila je prilika da se zaokruži dobra saradnja ovih institucija , kao i da se na sastanku sa direktorkom Gerontološkog centra Marijom Marković i Jelenom Milošević, gradskom većnicom za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje dogovore pravci dalje saradnje u najboljem interesu naših nastarijih sugrađana.

Takođe, tokom oktobra meseca stručni radnici Centara za socijalni rad Šabac, posetili su najstariju korisnicu usluge Pomoć u kući, Veru Kovačević, koja je u oktobru napunila 92 godine i uručili joj prigodan poklon. Tom prilikom još jednom je istaknut značaj ove usluge za naše najstarije sugrađane.

Briga o našim najstarijim sugrađanima će i u buduće biti jedan od prioriteta   u radu Centra za socijalni rad Šabac, koji će nastaviti sa različitim vidovima podrške starijim osobama i poboljšanjem njihovog materijalnog položaja.

Exit mobile version