Ako svi slobodni Šapčani izađu na izbore, Šabac će ostati slobodan grad

Sedam lista zajedno protiv izborne krađe

Sedam lista: „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“, Novi tim za Šabac, Zelena stranka, Evropska zelena partija, UDS- Prilika, Metla 2020, Ruska stranka, potpisale su krivičnu prijavu protiv 55 lica zbog izborne krađe 21. juna. „Oni nisu samo pokrali liste, već učinili teško krivično delo protiv izborne volje građana Šapca. Danas šaljemo jasnu poruku da ćemo se zajedno protiv toga boriti. Na 27 biračkih mesta, 30 hiljada Šapčana, što je prosečna veličina jedne opštine u Srbiji, ima priliku da odluči da li ćemo kao slobodni ljudi svakog dana razvijati ovaj grad i boriti se za normalan život u njemu, ili ćemo potonuti u laž i kriminal, da li ćemo odbraniti slobodu Šapca, ili će Šabac preuzeti Sandokan i Aleksandar Pajić“, poručio je Nebojša Zelenović na konferenciji za novinare u nedelju na Starom gradu.

-Laž je da je Srpska napredna stranka pobedila i da su izbori gotovi. Istina je da većina građana Šapca želi normalan život. Ako svi slobodni Šapčani izađu na izbore, Šabac će ostati slobodan grad. U ovoj seriji laži, manipulacija i kriminala, iz dana u dan se ponavljaju nove, ali mi ćemo se protiv toga boriti- istakao je Zelenović.

Nemanja Pajić ispred Novog tima za Šabac naglasio je da je 30 hiljada građana dovoljan broj za kvalitetnu odluku.

-Izbori nisu završeni, i dalje traju, u čudnim i nezapamćenim okolnostima u kojima smo se svi našli. Imamo priliku da otklonimo sve nepravilnosti 21. juna i izuzetno je važno što će lokalni izbori biti odvojeni od republičkih. To stvara uslove da se izbori ponove na korektan način, jer će za nih biti nadležna Gradska izborna komisija- naveo Pajić.

Božidar Katić iz Metle 2020 naglasio je da je uz „svu krađu i otimačinu 21. juna odigrana nerešena utakmica“ i da će se po ukidanju vanredne situacije videti rezultat izbora u kojima ne postoji prilika za „krađu, pljačku i kupovinu glasova“.

-Pozivam građane Šapca da izađu na ponovljene izbore, „biraju ljude a ne stranke, iskažu svoju volju, odbrane svoj glas i kazne lopove- poručio je Katić.

Dejan Pavlović iz Evropske zelene stranke rekao je da je „zbog nepravilnosti i manipulacija kojima su se tokom izbornog dana bavili članovi SNS-a i njihovi predstavnici u biračkim odborima toj listi uskraćen značajan broj glasova“.

-Smatram da se to može ispraviti samo ako se ponove izbori na svih 100 biračkih mesta, jer ponavljanjem na samo 27, značajan broj glasača neće biti u prilici da u ponovljenim, regularnim i slobodnim okolnostima da svoj glas opciji koja se brine o zdravoj životnoj sredini i dobrom zdravlju sugrađana- podvukao je on i dodao da se zbog tog ta lista pridružila podnošenju krivičnih prijava protiv lica za koja se sumnja da su učestvovala u izbornoj krađi.

Nikola Veselinović iz Ruske stranke podvukao je da te liste spaja mnogo različitosti koje se ogledaju u samo jednom cilju- da Šapčani vode Šabac, dok je Mirjana Bingulac iz Zelene stranke izrazila očekivanje da će izbori biti obavljeni u pravnim okvirima i pozvala građane da glasaju jer se samo tako demokratija može odbraniti. Milutin Stanković iz „Prilike“ rekao je da je najvažnije je da se odbrani potpuna sloboda građana Šapca.

Ovih sedam lista su na lokalnim izborima 21. juna ukupno osvojile 29.435 glasova.

D.Dimitrijević

 

Exit mobile version