Akleksandar Vučić, predsednik Srbije, danas je poseto Šabac

U okviru svojih radnih obaveza, kao predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je danas, u prepodnevnim satima, došao u Šabac da obiđe radove na izgradnji kineske fabrike „Mint“ koja se nalazi u severnom delu industrijske zone, kod Majura.

– Prolazio sam ovde pre nekoliko meseci i nije izgledalo ovako. Neverovatno kolika je hala. Baš sam srećan, to je 30.000 kvadrata, veliko je. Investicija od 50 miliona evra – izjavio je predsednik pri dolasku u krug fabrike.

Fabrika „Mint“, koja proizvodi delove za autoindustriju planira da u Šapcu zaposli 800 radnika.

– Velika stvar je to, 800 ljudi za Šabac i 800 radnih mesta. Ovo je velika stvar da u ovakvim trenucima otvaramo fabrike. Šabac je veći od Loznice i važno je da imamo još investicija. Za godinu i po dana biće gotov kompletan auto-put Ruma-Šabac. Most će biti gotov pre roka – kazao je predsednik na početku obilaska radova.

Ono što je prevagnulo u odluci Kineza da svoje fabrike grade u Šapcu i Loznici svakako je i autoput koji treba da bude gotov do avgusta.

– Kada smo razgovarali sa vlasnikom za Loznicu jedno od ključnih pitanja je bilo hoće li biti brze saobraćajnice, biće lakše svima. Obilazio sam Srem juče, u Rumi imamo sedam fabrika, na auto-putu je, svi se spajaju. Kada pogledate Pećince, Šimanovce, Popinci, ima toliko investicija, blizina aerodrom, Beograda, auto-puta – dodao je predsednik.

Predsednik je naglasio da ni Železara Smederevo neće prestati sa radom.

– Železara u Smederevu neće prestajati sa radom, to je za nas važno zbog rasta BDP, i želim da se zahvalim kompaniji Mint, mnogo su nam pomogli i ovde u sedištu Mačvanskog okruga i u Loznici, a ovaj pogon izgleda izvanredno. Plan da se ovo završi i otvori, početak proizvodnje već u avgustu – rekao je Vučić.

Govoreći o ceni nafte, Aleksandar Vučić kaže da se cena malo spustila, ali da je i dalje to mnogo.

– Juče su Emirati intervenisali sa dodatnim količinama nafte na svetskom tržištu cena, pa se spustila na 116. To su nenormalne cene.

Iz Šapca predsednik odlazi za Loznicu da obiđe još jednu fabriku koju gradi ova kineska kompanija.

U popodnevnim časovima, ovoga puta kao predsednički kandidat, Aleksandar Vučić ponovo dolazi u Majur da bi se susreo sa građanima. Kako saznajemo u toku dana predviđeno je da Vučić obiđe još i Vladimirce i Koceljevu.

I.K.

Exit mobile version