Akcija Saveta za bezbednost saobraćaja na gradskom trgu

 

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca organizovao je u  četvrtak, prvog dana škole, na gradskom trgu, akciju podele flajera u okviru kampanje “Vidi i budi viđen”, namenjene bezbednosti najmlađih. Načelnica Odeljenja društvenih delatnosti i član Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju Bojana Mladenović istakla je da je važno da se već od prvog septembra najmlađi upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju.

-Veoma je važno je da decu u najranijem uzrastu upoznamo sa svim pravilima bezbednog ponašanja u saobraćaju. Danas smo prvacima simbolično podelili brošure uz raspored časova kako bi njima i njihovim roditeljima skrenuli pažnju na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. Na ovaj način želimo da utičemo na sve učesnike u saobraćaju da posvete maksimalnu pažnju u zonama pored škole. Cilj nam je da deca na vreme nauče, a da roditelje i sve učesnike u saobraćaju upozorimo na potrebu pojačane pažnje, jer je počela školska godina- rekla je Mladenovićeva i izrazila zadovoljstvo što je akcija naišla na veliko interesovanje najmlađih, kojima je ovo bio prvi dan u školi.

Ona je najmlađim školarcima poželela mnogo uspeha i sreće u školskim obavezama i dodala da će Savet nastojati da i ubuduće radi na povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. U okviru programa namenjenog prvacima, izvedena je i predstava „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

D.Dimitrijević

Exit mobile version