„Afera zalutalih koverti“

Inicijativa selo grad pita načelnika Odeljenja za poljoprivredu  i gradonačelnika

Odbornik ISG, Dragan Stanković, izneo je problem jedne starije sugrađanke koja mu se obratila za pomoć.

Naime, radi se o gospođi koja je kao član legalnog poljoprivrednog gazdinstva podnela zahtev za dobijanje subvencija u iznosu od 135.000 dinara Odeljenju za poljoprivredu grada Šapca. Naša sugrađanka takođe navodi da joj se sama radnica ponudila da gotovu dokumentaciju spakuje u koverat i lično odnese u poštu, kako bi joj pomogla, što joj nije u opisu posla. Gospođa je naravno prihvatila tu ponudu, to se sve dogodilo u februaru mesecu i od tada nema odgovora o podnetom zahtevu. U nadležnom Odeljenju dobija se informacija da je gorepomenuta radnica koja je radila na slučaju otpuštena i da je već bilo sličnih situacija i malverzacija oko podnošenja zahteva za subvencije.

Mi, ispred ISG pitamo načelnika Odeljenja za poljoprivredu ali i gradonačelnika – zbog čega je radnica otpuštena, da li je bilo još oštećenih poljoprivrednika, šta ćete uraditi po ovom pitanju i kako ćete zaštiti poljoprivrednike kao i gde su završile pare od subvencija ako nisu kod onih koji su podneli zahtev???

Smatramo da je ovo pitanje od velike važnosti koje ćemo pokrenuti u Skupštini grada Šapca jer se radi o poverenju građana u državne institucije koje treba da rade svoj posao.

Napominjemo da ukoliko ima još oštećenih poljoprivrednika, da nam se obrate i da nastupimo zajedno.

Exit mobile version