A danas? – dobro nam je!

Nekada, nekada davno, beše neko loše vreme kada je u ovoj zemlji bilo duha, hrabrosti i odvažnosti. Vreme komunističke diktature, ne povratilo se, u kojem je, na RTS-u, svako, na svoj način, mogao da iznese svoje probleme i javno ih iskaže. A da za to ne snosni nikakve posledice.

Danas, na sreću, nema potrebe za nečim takvim. Sve je drugačije. Živimo u demokratiji, zlatnom dobu, u kojem je reč «problem» odavno iskorenjena. O nama ima ko da misli. Za nas ima ko da brine, radi, gradi i stvara.

Zato ne čudi što se kod nas, za razliku od mnogih evropskih, pa i svetskih, gradova u kojima žive neki obespravljeni narodi, na dan Međunarodnog praznika – 1. maja, samo jede, pije i veseli.

Zato i ne čudi što iz našeg rečnika, pored reči «problem», opravdano, nestaju i mnogi drugi izrazi poput: sindikat, opozicija, štrajk, protest…

Pa, poštovani žitelji Nebeske Srbije ne oklevajte, iskoristite ovaj dan onako kako dolikuje. JEDITE, PIJTE i VESELITE SE. Jer, uostalom, na RTS-u samo će to i moći da se vidi.

Ivan Kovačević

Exit mobile version