5. BMW skup danas u Šapcu

U organizaciji BMW kluba Šabac i TOŠ-a

BMW klub Šabac u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Šapca u nedelju, 9. juna, organizuje jubilarni 5. BMW skup u Šapcu, na prostoru bivše kasarne, pored tvrđave uz reku Savu. Očekuje se više od 300 vozila na jednom mestu, a ulaz je besplatan za sve posetioce i automobile. Skup uključuje i BMW motocikle, pa su i njihovi vlasnici pozvani da učestvuju.

Pored mnogo iznenađenja, sjajnih automobila, zabave, dobrih vozača, najbolje takmičare očekuju do sada ubedljivo najvrednije nagrade koje su obezbedili sponzori i prijatelji. Učesnici će biti nagrađeni u deset kategorija: German style, Clean look, Old school, najbolja restauracija, najlepše felne, najlepši enterijer, najbolji M/M paket opreme, DB auspuh, ispit spretnosti i Drift/ Burnout. Najbolje i ove godine ocenjuju predstavnici BMW klubova iz zemlje i regiona, kao i sponzora, a za prva tri mesta u svakoj kategoriji obezbeđeni su pehari i vredne robne nagrade.
I ove godine manifestacija ima humanitarni karakter, te se pozivaju učesnici i posetioci da se pridruže akciji „BMWeisti za život“ i kupovinom majice doniraju novac za kupovinu svetloodbojnih prsluka koji će biti dodeljeni polaznicima Predškolske ustanove u Šapcu, kako bi najmlađi bili bezbedniji u saobraćaju.
Budući da manifestacija okuplja veliki broj posetilaca i učesnika, briga o bezbednosti poverena je posebno angažovanoj agenciji. Bilo kakav vid ugrožavanja bezbednosti skupa se neće tolerisati i svi koji ne poštuju bezbednosna pravila biće udaljeni sa mesta održavanja manifestacije. Organizatori podsećaju da je zabranjeno paljenje guma/ proklizavanje pogonskih točkova u mestu na delu održavanja skupa gde to nije dozvoljeno i gde se ne održavaju takmičenja iz kategorije (Burnout/Drift). Brzina kretanja vozila na mestu skupa je ograničena na 10 km/h, a svaki vid nasilnog ponašanja i ugrožavanja bezbednosti biće strogo sankcionisan.
Okupljanje gostiju i prijave takmičara su od 11 do 13 sati, a zvanično otvaranje skupa zakazano je za 12.30 sati. Sponzori manifestacije su: SONAX car cosmetics- lider na polju auto kozmertike, SHELL- jedan od lidera na tržištu motornih ulja (prvougradno BMW ulje), MAHLE Germany- jedan od vodećih proizvođača filtera u auto industriji i FEBI Bilstein- poznati proizvođač auto delova nemačkog porekla.
D.D.

 

Exit mobile version