36. dodela priznanja u organizaciji Sportskog saveza Šapca- Šabac pokazao da je grad sporta

U prepunoj sali Šabačkog pozorišta, 36. put zaredom, Sportski savez Šapca uručio je nagrade najboljima u u oblasti sporta i fizičke kulture. Za najbolje mlade sportiste proglašeni su kajakaš Bojan Milinković i atletičarka Nađa Cerovac. Najbolji sportisti su kajakaš Nebojša Grujić i košarkašica Nataša Topuzović, dok je priznanje za najuspešnijeg trenera dobio Uroš Pavlović, a priznanje za najbljeg sportskog radnika Miroljub Merdović. Rukometni klub „Metaloplastika“ je dobio titulu najboljeg kolektiva u Šapcu. Ukupno je dodeljeno 40 posebnih priznanja, tri specijalna, šest posthumnih i sedam laureata. U programu su učestvovali i Hor Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“, Studio zumbe „Nika stars“ i gimnastičarke iz Kluba „Sloboda“.

-Veoma sam ponosan kao predsednik Sportskog saveza Šapca što će verovatno na idućoj dodeli biti nekih novih ljudi koji će moći da pričaju kako to izgleda osvojiti olimpijsko zlato ili medalju neke druge boje. Svaka će biti podjednako važna za naš grad i mislim da su ovi momci i devojke, sadašnji i budući šampioni, ponos grada Šapca, da u njih treba dalje ulagati i vrlo ozbiljno se baviti njihovim karijerama- rekao je Vuković.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da ovaj događaj samo potvrđuje da Šabac jeste grad sporta, te da će stoga nastaviti da finansijski podržava sve sportske kolektive i pojedince koji svojim rezultatima raduju i čine ponosnim sve građane Šapca.

-Nama je drago da zajedno sa Sportskim savezom pozdravimo najbolje sportiste u protekloj godini. Dobro je da grad Šabac ima čime da se podiči. Ovo je bila prilika da ispratimo one koji su ispunili olimpijsku normu i da se nadamo još jednoj olimpijskoj medalji koju će da dobije naš grad. Grad Šabac je bio i jeste grad sporta, a svi zajedno treba da radimo na tome da to i ostane- naglasio je Pajić.

Najbolji sportista u 2015. godini, kajakaš Nebojša Grujić, rekao je da je kroz istoriju Šabac uvek imao velike sportiste.

-Pošto je grad uvek bio poznat po dobrim sportistima i tako je i sada, drago mi je što sam ove, kao i prethodne godine, bio najbolji među njima, i mislim da sam lepo počeo novu sezonu- rekao je Grujić, dok je najbolja sportistkinja, košarkašica Nataša Topuzović, istakla da priznanje grada Šapca za nju predstavlja veliku čast.

-Priredili su mi veoma lep prijem u Gradskoj kući po povratku sa Evropskog prvenstva. Sve je ovo potvrda zlatne medalje koju sam osvojila, a prvenstveno kontinuiranog rada od malih nogu u Šapcu- podvukla je Topuzovićeva.

Najuspešniji mladi sportista Bojan Milinković ovu titulu je poneo treću godinu zaredom.

-Ova sezona za mene je bila najuspešnija do sada. Postao sam vicešampion Evrope za juniore i osvojio dva četvrta mesta na prvenstvu sveta- naveo je Milinković i dodao da nastavlja da posvećeno radi kako bi postigao što bolje rezultate.

Nađa Cerovac je rekla da je nagrada za nju prekretnica i obaveza za predstojeću godinu, kako bi opravdala prošlogodišnji uspeh. Najbolji trener Uroš Pavlović je obećao da će sve svoje sposobnosti usmeriti ka osvajanju olimpijske medalje.

Predsednik Upravnog odbora najboljeg sportskog kolektiva u gradu, RK „Metaloplastika“, Dragan Nikolić, smatra da je nagrada uvertira za ono što sledi u ovoj godini, a to je povratak vrhunskog rukometa u Šabac i ostvarenje što boljih rezultata i na međunarodnom planu.

Sportski savez grada Šapca organizovao je mnogobrojne akcije u cilju promocije sporta u gradu, sa akcentom na mladu populaciju. Kao kruna uspešnog rada usledila je i Majska nagrada, najveće društveno- sportsko priznanje ustanovljeno 1961. godine.

  1. D. Dimitrijević
Exit mobile version