29. Kros RTS-a i Prvenstvo Srbije u subotu na Starom gradu

Šabac brani titulu najboljeg organizatora

Poslednje takmičenje iz ovogodišnje Kros serije RTS-a i Prvenstvo Srbije biće održano u subotu na Starom gradu. Na programu su 33 trke, od kojih je jedna namenjena deci sa posebnim potrebama, a u Šabac dolaze takmičari iz 125 klubova Srbije.

Kako je istakao osnivač i direktor Stevan Kovačević, Šabac je stožer Krosa RTS- a i partner.

-Očekujem da Šabac kao dugogodišnji partner u ovoj priredbi u subotu zablista punim sjajem. Prošle godine je bio najuspešniji u kros seriji, ne vidim zašto ne bi i ove. Do sada je u vođstvu Zaječar, 1.721 takmičar. Taj zdravi rivalitet vuče organizatore kros serije RTS- a da iz godine u godinu rade sve bolje. Verujem da će i gradski i sportski poslenici Šapca učiniti sve da na stazi sve bude na najvišem nivou i da budu dobri domaćini. Očekujemo podršku države i gradova domaćina. Verujemo da će to biti obrazac kako se organizuju kvalitetne masovne priredbe, a kros RTS-a je najmasovnija priredba, ne samo na Balkanu, već u čitavoj Evropi- rekao je Kovačević.

Grad Šabac u vrhunskom sportu ima izuzetne rezultate, ali ništa od toga ne bi imalo svoju vrednost, ako ne bismo imali masovnost u školskom sportu, naglasio je član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikoić.

-U dugom nizu prethodnih godina imali smo izuzetnu saradnju sa organizatorima. Ove godine će nas vreme poslužiti, očekujemo impozantan broj takmičara, a kao gradu nam je bitna masovnost u ovoj kategoriji- naveo je Nikolić.

Direktor trke Borko Antonić rekao je da je poseban izazov bio prvi put organizovati i prvenstvo Srbije u krosu.

-Prihvatili smo poziv Atletskog saveza Srbije da napravimo dva takmičenja u okviru jednog. Imaćemo Kros RTS- a kao takmičenje školskih trka i Prvenstvo Srbije u krosu kao takmičenje Atletskog saveza Srbije. Imamo 270 prijavljenih atletičara, pored naših učenika koji će učestvovati  na ovom takmičenju. To nam je izborno prvenstvo za Balkansko prvenstvo u krosu, kasnije za prvenstvo Evrope u krosu u novembru- objasnio je Antonić i dodao da će sportskoj manifestaciji prisustvovati Edin Zuković, savezni selektor seniorske reprezentacije.

Generalni sekretar Sportskog saveza Šapca Dejan Popović je napomenuo da je staza delimično izmenjena, zbog radova u okviru projekta „Savapark“, ali na istom nivou kvaliteta.

Konferenciji za medije prisustvovao je i Mirko Vujaklija, poznati trener i generalni sekretar Saveza atletskih talenata Srbije. Kros će se direktno prenositi na Radio Beogradu 1, a biće propraćen i specijalnom televizijskom reportažom na RTS-u. Trke počinju u 9.25 sati, a zvanična obraćanja predstavnika organizatora zakazana su za 12.15 sati, dok je zatvaranje takmičenja u 16 sati.

D.Dimitrijević

Exit mobile version