Najbolji mladi istoričari u Šapcu

GRAD ŠABAC I ŠABAČKA GIMNAZIJA DOMAĆINI REPUBLIČKOG TAKMIČENjA IZ ISTORIJE ZA SREDNjOŠKOLCE

Grad Šabac i Šabačka gimnazija bili su, 23. maja 2021. godine, domaćini  Republičkog takmičenja iz istorije za srednjoškolce. Na takmičenju je učestvovalo 107 učenika gimnazija i srednjih stručnih škola iz cele Srbije. Takmičenje organizuje Društvo istoričara Srbije ,,Stojan Novaković”. Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovali su direktor JP ,,Pošta Srbije” Zoran Đorđević i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. Gradonačelnik Šapca istakao je da je ponosan što je vikend u gradu Šapcu obeležen u znaku najboljih mladih istoričara iz Srbije.

,,Grad Šabac izdvaja značajna sredstva za funkcionisanje osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja. Između ostalog, izdvajamo novac i za podršku našim učenicima i profesorima, kroz stipendije, ali i podršku učešća na raznim takmičenjima. Drago mi je da učenici šabačkih škola postižu zapažene rezultate na najvišem nivou takmičenja. Nadamo se da će i ovog puta pokazati kvalitet, ali da će se i učenici iz drugih delova Srbije ovde lepo provesti, steći nova iskustva i prijateljstva. Trudićemo se da nagradimo najbolje, i zato smo danas zajedno sa direktorom JP ,,Pošta Srbije” gospodinom Zoranom Đorđevićem uveličali ovaj skup i omogućili da najbolji učenici budu dodatno nagrađeni. Zahvaljujem se svima, i Osnovnoj školi ,,Laza K. Lazarević” i Šabačkoj gimnaziji na divnom domaćinstvu i dobroj organizaciji. Želim da ovo takmičenje bude samo jedan od stepenika u sazrevanju i napretku naših đaka”, rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Direktor JP ,,Pošta Srbije” Zoran Đorđević istakao je da će pobednici republičkih takmičenja u osnovnim i u srednjim školama dobiti posebnu nagradu od Pošte Srbije.

,,Poštujući sve ono što radi Vlada RS i naš predsednik Aleksandar Vučić, prvenstveno mislim da najviše akcenta u ovom momentu daje na obrazovanje i da je to važan segment u odrastanju svakog mladog čoveka. Pošta Srbije prepoznala je sebe u segmentu da nagradi mlade, da mladi koji se danas ovde takmiče, a osvoje prva tri mesta dobiju posebnu nagradu od Pošte Srbije. Sada sam se dogovorio i sa gradonačelnikom Pajićem i direktorkom Marijanom da to i u buduće bude deo tradicije. Videćemo da u svim segmentima Pošta Srbije učestvuje i nagrađuje mlade”, istakao je Zoran Đorđević.

Direktorka Šabačke gimnazije Marijana Isaković rekla je da je velika čast što se Republičko takmičenje iz istorije za srednjoškolce održava u Šabačkoj gimnaziji.

,,Šabačka gimnazija je škola sa dugom tradicijom iz koje su potekli brojni učeni ljudi. Velika čast je što smo domaćini ovog takmičenja. Svim učenicima bih poželela sreću”, kazala je Marijana Isaković.

www.sabac.rs

Exit mobile version