Neka nam je Bog u pomoći!

Verujem da ste svi vi, poštovani sugrađani, koji ste jako želeli da se vlast u Šapcu promeni, što je potpuno legitimno, posle samo dvadesetak dana shvatili da nije uvek sreća ako vam se želja ispuni.

Eto, i vi a i šabački naprednjaci, posle samo tri nedelje vladanja, shvatili ste da upravljanje jednim ozbiljnim gradoma, kao što je Šabac, nije isto što i kritikovanje tuđeg rada sa skupštinske govornice ili zakupljenih termina lokalne televizije.

I šta ćemo sad?

Šta ćemo sad kada se na čelo grada samoizabrao potpuni dunster i neznalica čiji život su uglavno obeležile malverzacije, prevare, falsifikati i mržnja prema onima koji su bili uspešniji od njega. A što nije bilo teško pa je taj broj pozamašan. Njegov samoizbor je pokazao i nemoć i pravo lice Srpske napredne stranke, ili Aleksandra Vučića, koji nema, u svojoj stranci, čestite i stručne kadrove ni za državne funkcije a kamoli za one, brojne, po gradovima Srbije.

Veliki problem za naprednjake i one koji su žarko i po svaku cenu želeli promenu vlasti u Šapcu je činjenica da je prethodna šabačka vlast na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem, ma šta ko o njoj i njemu mislio, bila najbolja lokalna vlast u Srbiji što pokazuju i rezultati i dela koja su iza njih ostala.

A da su to shvatili Pajić Sportista i njegova kriminalna bratija pokazuje i činjenica da im je, trenutno, važnije da pronađu neke greške i nepravilnosti u Zelenovićevom radu nego da se ozbiljno prihvate kakvog takvog posla. U tu svrhu angažovana je čitava armija botova na društvenim mrežama, mediji ili oni koji misle da to jesu, čuvena „medicinska sestra“ u šarenoj košulji kojoj mržnja ključa iz očiju ali i brojne inspekcije koje stižu iz Beograda.

I, „cvrc Milojka“! Ništa!

Pa čak i pokušaj da se dokaže da je Šabac prezadužen grad se izjalovio jer po zakonu o javnom dugu grad može da se zaduži do 50% tekućeg prihoda iz prošle godine što znači da je grad Šabac mogao još da se zadužuje. Tako ostaje da je najveći atak na budžet grada Šapca bio onih 7 miliona dinara (ne evra kako mamlazi u komentarima pišu) koje su „Podrinske“ dobile za finansiranje svog projekta iako je to najmanji iznos u odnosu na ono što su ostali šabački mediji dobili ali i pretplata javnih preduzeća na ovaj list. Mašala naprednjaci!

Ali, ne bih sad da se bavim ovim temama, biće vremena, jer u ovom trenutku imamo mnogo veći problem.

 

Pandemija

Već na prvi pogled, naročito nama koji radimo u medijima, postaje jasno da se rad Nebojše Zelenovića i njegovog tima, koji je trpeo sve moguće sabotaže šabačkih zdravstvenih institucija i onih državnih, i ovoga što radi Pajić Sportista (da ne bude zabune jer postoji i onaj drugi Pajić Kolaboracionista) razlikuje ko nebo i zemlja. Mada, očito je, Pajić Sportista pokušava u svim elemetima da kopira Zelenovića ali to mu slabo polazi za rukom. Jer, što narod kaže, „ne zna ni gde je poš`o ni gde je doš`o“. Podugačak je spisak gluposti koje Pajić Sportista, u neznanju i nesposobnosti, čini ali zadržaću se samo na onim koje su vezana za informisanje javnosti. Valjda niste zaboravili kako je to Zelenović radio. Stručno, jasno, pravovremeno.

E, ovaj samoizabrani Komadant štaba za vanredne situacije medije, a samim tim i javnost Šapca, tretira kao „zadnju rupu na svirali“. Naravno nije on sam kriv zbog toga već kolege koje pristaju da čuče i čekaju da im samoizabrani Komadant da nekakvu izjavu koja nema veze s mozgom i koju njegov medijski tim mora posle saopštenjima da ispravlja. Kakav je slučaj bio i juče kada je saopštio uvođenje vanredne situacije.

I u ovakvim okolnostima dočekujemo najveći udar pandemije koronavirusa do sada.

 

Stručni tim

Međutim nestručnost i gluposti koje čini i radi Pajić Sportista su „mala maca“ u odnosu na lošu atmosferu koja vlada u „njegovom“, Štabu za vanredne situacije. Ovde ne mislim na to što u njemu, Štabu, kao fikus, sedi Blaža Knežević samo da bi se „slikao“ a i nema „pametnija“ posla već što, pored nelegitimnog i samoizabranog Komadanta, u tom Štabu sede još dva nelegitimna direktora: Vujković M. Branko kome je status vd direktora istekao sredinom avgusta i dr Slobodan Popović koji funkciju vd direktora nelegalno obavlja već nekoliko godina. Mada ta nelegitimnost nije toliko strašna kao što je strašan njihov, veoma narušen, međuljudski odnos. Nije tajna da Vujković M. Branko, megaloman kakav jeste, ima pretenzije na mesto gradonačelnika (to je Pajiću u oči rekao, onomad, Goran Vesić) ali i na „utešnu funkciju“ direktora Opšte bolnice, kao što nije tajna ni da su se Vujković i Popović i „za guše dohvatili“.

Dakle u takvoj atmosferi radi Štab za vanredne situacije koji treba da brine o zdravlju građana Šapca i da donosi adekvatne mere kojima bi se epidemija suzbila. Zato, neka nam je Bog u pomoći!

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version