50. PLIVAČKI MARATON „JARAK – ŠABAC“

Pre nešto više od dva sata završen je Plivački maraton „Jarak – Šabac“. Na tradicionalnoj stazi od Jarka do Šapca svoje plivačko umeće pokazali su plivači tri plivačka kluba: „Sremska Mitrovica“ iz Sremske Mitrovice, „Delfin“ iz Šapca i „Valis“ iz Valjeva.

ŽESTOKA BORBA

Ove godine maraton se plivao po izmenjenim pravilima. Maraton je bio štafetni, tri ekipe iz Valjeva, Sremske Mitrovice i Šapca imale su u svom sastavu po osam plivača. Na prvi kilometar startovalo je svih 24 plivača. Nakon prvog kilometra, 21 plivač ulazi u čamac, tri plivača nastavljaju, a svaki predstavlja svoj grad.  Nakon svaka dva kilometra zamenjivao se plivač koji pliva. Plivala se cela staza 18 kilometara i 800 metara. Prilikom dolaska kod Starog mosta, svi takmičari su uskačili u Savu i plivali do Starog grada. Na taj način takmičari su štafetno isplivali celu dužinu staze.

I pored velike nepoznanice kako će maraton izgledati pokazalo se da je organizacija bila uspešna a pobedila je mladost i veliki entuzijazam i klubova i plivača. Nema sumnje da će, među ovim mladim devojčicama i dečacima, kriju neki novi, budući, šampioni.

PLIVAČKI KLUB „DELFIN“ IZ ŠAPCA

Na kraju treba napomenuti da je pobednik ovogodišnjeg maratona bila ekipa iz Sremske Mitrovice, drugi su bili Šapčani a treći Valjevci.

Exit mobile version