100 dana nove gradske vlasti – hronologija (decembar)

Treći mesec vladavine novi čelnici grada iskoristili su za ličnu promociju. Međutim, rad u ovom periodu je obeležilo to što je na Skupštini grada jednoglasno usvojen finansijski izveštaaj za prethodnu godinu što je pokaazalo  da je Šabac bogat i ozbiljan grad.

1.decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije

  1. decembar 2020. Gradonačelnik imenovao savetnika za sport i sportsku infrastrukturu

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić imenovao je Mila Isakovića na funkciju savetnika za sport i sportsku infrastrukturu.

  1. decembar 2020. Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je Udruženje paraplegičara Mačvanskog okruga, zajedno sa Jelenom Milošević, članom Gradskog veća zaduženom za socijalna pitanja, rad i zapošljavanje, i Draganom Milosavljević, šefom Odseka za dečiju, socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

  1. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  2. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  3. decembar 2020. Gradonačelnik Šapca obišao radnike JKP ,,Stari grad“

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sa v.d. direktorom ovog preduzeća Nikolom Begovićem obišao je radnike JKP ,,Stari grad“ tokom obavljanja njihovih redovnih aktivnosti.

  1. decembar 2020. Gradonačelnik obišao Opštu bolnicu Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je Opštu bolnicu u Šapcu, direktora Slobodana Popovića, kao i zaposlene u Urgentnom prijemu i kovid bolnici. Tom prilikom ovoj ustanovi uručio je zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju.

  1. decembar 2020. Preseljeno Odeljenje za urbanizam

Odeljenje za urbanizam je preseljeno na novu adresu, ulica Karađorđeva br. 27,  poslovna zgrada „Navip“, prvi sprat, ulaz preko puta hotela „Sloboda“. Na novoj adresi se nalaze sve službe Odeljenja za urbanizam: Odsek za objedinjenu procedura, Odsek građevinske inspekcije i Služba za ozakonjenje objekata.

  1. decembar 2020. Projekat „Zelena Srbija“ realizovan u Šapcu

U okviru društveno odgovornog projekta ,,Zelena Srbija”, koji sprovodi kompanija Kolor medija komjunikejšns, a pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, na Savskoj aveniji u Šapcu posađene sadnice poljskog jasena. Tim povodom, prisutnima su se obratili dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca, Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca i Predrag Ivanović, šef kabineta Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije.

  1. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  2. decembar 2020. Gradonačelnik i predsednik Skupštine grada uručili ključeve transportnog vozila direktoru Centra za stručno usavršavanje

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić, uručili su ključeve transportnog vozila direktoru Centra za stručno usavršavanje Branku Filipoviću. Reč je o kombiju koje je Gradska uprava ustupila na korišćenje ovoj ustanovi koja rukovodi Trening centrom i to sve u okviru projekta „SEED STEP III“.

  1. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  2. decembar 2020. Održana 4. sednica Skupštine grada Šapca

Na sednici Skupštine grada Šapca odbornici su usvojili izveštaje o poslovanju javnih preduzeća za 2019. godinu i dali saglasnost na Odluku o raspodeli dobiti javnih preduzeća: JKP regionalna deponija „Srem Mačva“, JKP „Toplana Šabac“, JKP „Stari grad“, JKP „Parking Šabac“, JKP „Vodovod Šabac“ i JKP „Infrastruktura Šabac“, kao i godišnji program poslovanja rebalansa ovog preduzeća. Za novog člana Gradskog veća izabran je Zoran Zdravković, a za gradskog pravobranioca postavljena je Gordana Dražić. Za vršioca dužnosti direktora Narodnog muzeja u Šapcu imenovana je Jovana Stojanac, Šabačkog pozorišta Vladimir Vasilić, Međuopštinskog istorijskog arhiva Jelena Mijailović, a Doma kulture Prnjavor Mario Maksimović. Skupština grada Šapca usvojila je Rešenje o obrazovanju Komisije za koordinaciju inspekcijskih nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti grada Šapca, ali i imenovala članove nadzornih i upravnih odbora javnih preduzeća i Lokalni savet roditelja.

  1. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  2. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  3. decembar 2020. Gradonačelnik čestitao rođendan najstarijoj Šapčanki

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je najstariju Šapčanku, Stoju Bižić, koja živi na Triangli i proslavila je 101. rođendan. Gradonačelnik je tom prilikom čestitao baki Stoji njen dan, uručio tortu i cveće i poželeo da još dugo godina slave zajedno.

  1. decembar 2020. GIZ uručio električne bicikle Šapcu

Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je električne bicikle za Šabac. Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od virusa kovid-19.

  1. decembar 2020. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj posetio Šabac

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se sa ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političko- ekonomskoj situaciji u Šapcu, radu Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj i Programu za podizanje inovacionih kapaciteta JLS, koje sprovodi kabinet ministra.

  1. decembar 2020. Gradonačelnik uručio novu opremu OŠ „Laza K. Lazarević“

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i Mladen Čolić, član Saveta Mesne zajednice Jevremova, uručili su Osnovnoj školi „Laza K. Lazarević“ opremu za učionice u vrednosti od dva miliona dinara. Mesna zajednica obezbedila je novac iz sredstava od povraćaja poreza na imovinu građana.

  1. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  2. decembar 2020. Gradonačelnik se u Beogradu sastao sa ministarkom Marijom Obradović

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, njegov pomoćnik Vladimir Mićić i načelnik Gradske uprave Aleksandar Jovanović razgovarali su u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave u Beogradu, sa ministarkom Marijom Obradović i njenim saradnicima. Pajić je upoznao ministarku sa projektima kojima je Grad Šabac spreman da konkuriše kod nadležnih ministarstava. On je pozvao ministarku da bude gost Grada Šapca.

  1. decembar 2020. Sastanak sa predstavnicima Organizacionog odbora Međunarodne biciklističke trke ,,Beograd- Banjaluka“

Trka će biti održana 22. aprila 2021, na Dan grada Šapca i grada Banjaluke. Sastanku u Gradskoj kući su prisustvovali dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik grada Šapca, Nemanja Pajić predsednik Skupštine grada Šapca, Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije, Nemanja Matić, sportski komentator RTS-a i Sanja Nikšić, stručni saradnik.

  1. decembar 2020. Konstituisan Lokalni savet za zapošljavanje grada Šapca

Prva sednica Lokalnog saveta za zapošljavanje grada Šapca održana je u Gradskoj kući na kojoj je, između ostalog, konstitusan Lokalni savet za zapošljavanje, data saglasnost za usvajanje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Šapca za 2021. godinu i predstavljen Projekat SEED STEP III. Za predsednika Saveta imenovan je Blaža Knežević, zamenik gradonačelnika Šapca, a za zamenika predsednika Saveta Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

  1. decembar 2020. Usvojen budžet- održana peta sednica Skupštine

Na petoj sednici Skupštine grada Šapca, usvojen je budžet za 2021. godinu u iznosu od 4.119.071.510 dinara. Doneta je odluka o usvajanju plana detaljne regulacije državnog puta 1b reda Šabac-Loznica u Šapcu, a usvojen je važan strateški dokument, Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Odbornici su, takođe, usvojili rebalans programa poslovanja JKP ,,Vodovod-Šabac“, kojim je planirana isplata solidarne pomoći za zaposlene za 2019. i 2020. godinu. Odbornici su izglasali odluku o kadrovskom planu za Gradsku upravu i posebne organizacije Grada Šapca za 2021. godinu. Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić najavio je da će od 01. januara 2021. godine cena boravka mališana u PU „Naše dete“ u Šapcu biti niža za 10 posto. Za agrarni budžet opredeljeno je 120 miliona dinara, kulturu 240 miliona, a sredstva opredeljena za medije iznose 30 miliona dinara. Usvojena je Odluka o obrazovanju Saveta za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca, ali i Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Šapca za 2021. godinu.

  1. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  2. decembar 2020. Ministar Momirović i gradonačelnik obišli radove na izgradnji novog mosta na Savi

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, obišli su radove na izgradnji novog mosta na Savi kod Šapca, u okviru budućeg auto- puta i brze saobraćajnice Ruma- Šabac- Loznica.

  1. decembar 2020. Gradonačelnik čestitao Božić po Gregorijanskom kalendaru
  2. decembar 2020. Šabačka bolnica dobila novo sanitetsko vozilo
  3. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  4. decembar 2020. Gradonačelnik prisustvovao smotri Zimske službe „Jugokop- Podrinja“

Tom prilikom je rekao da je grad Šabac spreman za nastupajuću zimsku sezonu za održavanje gradskih i seoskih puteva.

  1. decembar 2020. Gradonačelnik posetio Sremsku Mitrovicu

Sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović postigao je dogovor o budućoj saradnji između ova dva grada.

  1. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
  2. decembar 2020. Održana godišnja konferencija za novinare na temu rada Skupštine grada Šapca
  3. decembar 2020. Otvorena izložba „O jednoj mladosti“

Otvaranju u Narodnom muzeju Šabac prisustvovali su Maja Gojković, potpredsednica Vlade Republike Srbije, dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca, Branislav Stanković, autor izložbe i viši kustos muzeja i Jovana Stojanac, direktorka Narodnog muzeja.

  1. decembar 2020. Gradonačelnik uručio paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uručio je paketiće deci koja žive u zgradama Socijalnog stanovanja u zaštićenim uslovima.

  1. decembar 2020. Gradonačelnik čestitao Novu godinu sugrađanima

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić čestitao je na svom Fejsbuk profilu Novu godinu svojim sugrađanima i poželeo im da naredna godina bude bolja od svih prethodnih.

  1. decembar 2020. Počela vakcinacija korisnika u Gerontološkom centru

U Gerontološkom centru u Šapcu počela je vakcinacija korisnika protiv korona virusa, u koji je stiglo 166 doza. „Jedan od prioriteta grada Šapca je briga o najstarijim sugrađanima. Ponosan sam na ovaj centar jer nijedan korisnik nije bio inficiran koronom, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovao srebrnom medaljom. Ovo je uzorna ustanova, koja je svojim ozbiljnim odnosima prema najstarijim sugrađanima i konstantnim radom, sačuvala zdravlje svojih korisnika. Čestitam im na trudu i zalaganju. Njihova borba i rad su nešto čime ćemo se svi ponositi, a naš interes je da zaštitimo naše najstarije sugrađane“, istakao je Pajić.

  1. decembar 2020. Sastanak Gradskog štaba za vanredne situacije
Exit mobile version