Zelenović: Vučić nije smeo da ode u Crnu Goru

0

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da Vučić nije smeo da ode u Crnu Goru jer je razotkriven i da je propao njegov plan da u dogovoru sa Đukanovićem prikuplja jeftine političke poene na štetu slobode prava na veroispovest pravoslavnih vernika, pripadnika Srpske pravoslavne crkve.

„Svima je jasno da je zakon o takozvanim verskim slobodama u Crnoj Gori usvojen uz podršku režima iz Beograda. Dakle, Vučić se saglasio sa otimanjem imovine Srpske pravoslavne crkve. Tek nakon usvajanja ovog anticivilizacijskog zakona Vučić je počeo da lije lažne krokodilske suze u pokušaju da od javnosti sakrije da je sve urađeno u očiglednom dogovoru sa Đukanovićem.“ – naglasio je Zelenović.

„Aleksandar Vučić i Milo Đukanović su lice i naličje jedne politike iza koje stoji samo jedan cilj: nekontrolisana lična vlast. Pozivam sve aktere na mir i uzdržanost, a vlast u Crnoj Gori da sporni zakon neodložno stavi van snage i sva otvorena pitanja reši u dijalogu sa Srpskom pravoslavnom crkvom.“

„Predsednika Srbije pozivam da prekine sa medijskim piromanskim igrama koje mogu izazvati nesagledive posledice. Nadam se da će mu lekcija koju su mu održali SPC i narod u Crnoj Gori biti dovoljna. Njegovo prisustvo nije poželjno’ – zaključio je predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

Beograd, 4. januar 2020. godine

ZAJEDNO ZA SRBIJU

Informativna služba

Facebook komentari

Leave A Reply