Zelenović: Na nacionalnim televizijama zabranjeni svi koji drugačije misle

0

U kampanj bojkota, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je tokom obilaska sela Dublje u opštini Bogatić da vlast građane i celo javno mnjenje drži u stanju hipnoze, jer su uskraćeni za osnovne informacije o realnom stanju u zemlji, kao da živimo u srednjem veku.

 

“Aleksandar Vučić  se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom za mesec dana pojavio 793 puta. To je 26,4 puta dnevno. U tom istom periodu niko od lidera opozicije se nije pojavio u ovim medijima ni jedan jedini put.” – naglasio je Zelenović.

“Medijska tortura počinje u jutarnjim programima u kojima učestvuju kvazi-novinari, plaćeni analitičari i funkcioneri vladajuće stranke koji govore jezikom mržnje i netolerancije. Oko podneva se pojavljuje Vučić na nekom događaju ili vanrednoj konferenciji za novinare, i u svojstvu predsednika države izgovara najteže uvrede i neistine ne samo na račun opozicije, već se agresivno obračunava i sa novinarima koji mu postave neugodno pitanje, ili se obruši na neku javnu ličnost koja se osmeli da na društvenim mrežama iznese bilo kakav kritički stav. Nakon toga do ponoći sledi beskrajno ponavljanje i repriziranje njegovog nastupa na svim nacionalnim televizijama i u svim dnevnicima. Uz to, na svakih nekoliko dana u udarnim terminima građani imaju prilike da prate njegove eskluzivne intervjue uživo. I tako svaki dan – i za Novu godinu, i na Uskrs, i kada pobeđuju košarkaši ili odbojkašice.” – rekao je Zelenović.

Zelenović naglašava da nije presudno da li će opozicija po vremenu parirati Vučiću, već da je suština u tome da građani imaju pravo da čuju drugačije mišljenje. „Na medijima su zabranjene sve javne ličnosti koje nisu po volji režima. Građani godinama ne mogu da čuju i vide akademike poput Ljube Simovića ili Matije Bećkovića; ekonomiste poput Milojka Arsića, Miodraga Zeca, Danice Popović; glumce poput Nikole Koja ili Nikole Đurička; novinare kao što su Sloba Georgiev ili Olja Bećković; ljude iz kulture kao što su Goran Marković ili Tika Stanić; stručnjake za svoje oblasti kao što su sudija Miodrag Majić ili genetičar Miodrag Stojković, čak ni sportske trenere Dudu Ivkovića ili Duška Vujoševića. Svi su zabranjeni, baš svi koji smeju da iznesu bilo kakvu kritiku ili sumnju.”

“Kada ljudi prestanu da budu šikanirani zbog svog mišljenja, kad ih ne budu ucenjivali, kada Srbija bude mogla da čuje one koji drugačije misle, onda ćemo govoriti o izborima. Do tada izbora u Srbiji nema, pa samim tim u nečemu što ne postoji ne možemo ni da učestvujemo. Naša obaveza je da se izborimo za pravo da se čuje drugačije mišljenje. Do tada, obići ćemo svaki grad, svako selo i zaseok, i u direktnom razgovoru sa slobodnim ljudima borićemo se za slobodne i poštene izbore.” – zaključio je predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović u selu Dublje u opštini Bogatić.

Beograd, 12. oktobar 2019. godine

Zajedno za Srbiju

Informativna služba

Facebook komentari

Leave A Reply