Zavod za javno zdravlje Šabac

0

Za obaveštavanje javnosti o stanju i posledicama zaraze zadužen je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19

Polazeći od toga da informisanje stanovništva o stanju i posledicama zarazne bolesti predstavlja posebnu meru za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, Vlada Republike Srbije je zaključila da je u uslovima proglašenog vanrednog stanja apsolutni imperativ da građani dobijaju isključivo proverene i tačne informacije u vezi stanja i posledica zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Za obaveštavanje javnosti o stanju i posledicama zaraze zadužen je Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, na čijem je čelu predsednica Vlade. Sva obaveštenja javnosti daje predsednica Vlade ili lica koje ovlasti Krizni štab.

Sve zdravstvene ustanove, zdravstveni radnici ili pravna lica koja obavljaju zdravstvenu delatnost, medicinske informacije isključivo u delu mera koje sami sprovode dostavljaju nadležnom zavodu, odnosno institutu za javno zdravlje, koje te informacije dalje usmeravaju ka Kriznom štabu.

Obaveštavanje o preduzetim zdravstvenim merama i drugim informacijama koje se odnose na lečenje bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, data javnosti od strane neovlašćenih lica ne mogu se smatrati tačnim i proverenim, uz mogućnost primene propisa koji se odnose na odgovornost i pravne posledice za širenje dezinformacija u periodu vanrednog stanja.

Obzirom da smo imali dosta upita u vezi epidemiološke situacije na Mačvanskom okrugu, i potvrđenih pozitivnih pacijenata, kao posledica informacija koje su se pojavile u određenim medijima, želimo da vas informišemo da je jedini validni elektronski izvor informacija u vezi epidemiološke situacije na teritoriji Srbije sajt Ministarstva zdravlja https://covid19.rs/, i te informacije i mi isključivo preuzimamo i na našim zvaničnim društvenim nalozima.

U cilju dobre i ažurne informisanosti kako da sačuvate vaše zdravlje u toku epidemije, formirali smo i zvanične naloge na društvenim mrežama, kao i poseban odeljak na našoj internet stranici gde možete uvek pristupiti, i videti sve informacije o COVID19 bolesti.

Pozivamo Vas takođe da nam postavite pitanja, putem društvenih mreža i/ili naše e-mail adrese zjzsabac.info@gmail.com, a naši stručnjaci će Vam odgovoriti u prigodnoj formi što ažurnije.

Pratite savete naših stručnjaka, spasite živote i OSTANITE KOD KUĆE !

ČUVA(J)MO VAŠE ZDRAVLJE!

Facebook komentari

Leave A Reply