Zapaljen službeni automobil komunalne policije u Šapcu

2

Gradonačelnik i načelnica Gradske uprave obišli mesto događaja

Sinoć, četiri sata nakon ponoći, zapaljen je službeni automobil na parkingu ispred sedišta Odeljenja komunalne policije u Šapcu. Komunalni policajci, koji su prvi čuli eksploziju, uz pomoć kolega iz policije opšte nadležnosti koje su se slučajno tu zatekle, pomogle su u gašenju požara aparatima iz službenih prostorija, nakon čega je, brzom intervencijom vatrogasaca, lokalizovan. Povređenih nema, a istraga je u toku. Prema nezvaničnim informacijama, požar je namerno izazvan i šteta na automobilu je stoprocentna. Gradonačelnik Nebojša Zelenović i načelnica Gradske uprave Jelena Jekić obišli su danas stanicu komunalne policije, gde ih je šef područne organizacione jedinice Odeljenja komunalne policije u Šapcu Nenad Ilić upoznao sa pojedinstima sinoćnog događaja.

-Noćas oko četiri sata kolege koje su radile noćnu smenu su primetile da ja zapaljen automobil koji pripada našoj službi, a koji se nalazi na parkingu ispred naših službenih prostorija. Kolege su odmah pristupile gašenju i pozvale službu vatrogasne jedinice, a pomogle su im i kolege iz policije opšte nadležnosti, čija su se patrolna kola slučajno tu prolazila. Prema informacijama koje imamo, sve ukazuje na to da je požar izazvan. Kolege iz komunalne policije u Šapcu otvorene su za saradnju sa nadležnim organima, pre svega policijom i tužilaštvom, u cilju rasvetljavanja ovog događaja. Očekujemo pozitivne rezultate, kako neko ubuduće ne bi pomislio da na ovakav način može da utiče na rad komunalne policije u Šapcu- rekao je Ilić.

Načelnica Gradske uprave Jelena Jekić navela je da je neprijatno iznenađena sinoćnim događajem.

-Gradska uprava grada Šapca kao efikasna gradska uprava dužna je da vodi računa o svim našim sugrađanima. Sva naša odeljenja, uključujući odeljenje komunalne policije, preduzimaju sve mere u skladu sa zakonskim propisima. Mi ćemo i dalje nastojati da našim sugrađanima u zakonskim okvirima pružimo sigurnost i ostvarenje svih njihovih zakonom zagarantovanih prava- poručila je Jekićeva.

Gradonačelnik je izrazio očekivanje da se ovakav događaj u gradu neće ponoviti.

-Moram da iskažem zabrinutost zbog nemilog događaja koji se desio tokom noći. Činjenica da su neki građani zapalili automobil komunalne policije govori da mi zaista živimo u društvu koje ima ozbiljan problem. Gradska uprava je efikasna uprava, koja se brine o potrebama građana i ako je neki građanin nezadovoljan, ovo je poslednji način na koji može da se reaguje. U kontaktu  sam sa načelnikom policije i tužilaštvom i dobio sam uverljive informacije da oni tragaju za počiniocem i veruju da će ga pronaći. Mi ne smemo dozvoliti da se ovako nešto ponovi u našem gradu. Očekujem da svaka služba radi svoj posao na najbolji mogući način i na najvišem mogućem nivou i da počinioci budu u najkraćem mogućem roku pronađeni. Ovakav čin ugrožavanja bezbednosti je direktan udarac na Grad i građane Šapca- zaključio je Zelenović.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Ahaha pa i mi imao “Supermena iz Feketica”. Jel izvrsio Zelenovic uvidjaj? Je l se bavio forenzkom? Je l uhvatio pocinioca? 🙂

Leave A Reply