Vinaverovci u Biblioteci šabačkoj

1

vinaver 1 U Dvorani Vinaver u Aneksu Biblioteke šabačke,vinaver 2 sinoć je priređen program Videlo sveta u okviru kog su predstavljena Sabrana dela Stanislava Vinavera, u 18 knjiga, na 13.000 stranica. Dela su objavljena u izdanju Službenog glasnika i Zavoda za udžbenike. Sadrže bogatu ikonografsku građu, ilustracije i fotografije.

U programu su učestvovali: Milka Zjačić Avramović, urednik, Nada Vinaver i priređivač Gojko Tešić.

Na ovaj način, Biblioteka šabačka kao ustanova nastavlja da čini živim sećanje na našeg velikana pisane reči, Šapčanina, Stanislava Vinavera.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Koliko je ova direktorka (koja ima nelegitimni treci mandat u biblioteci),dosadna i naporna sa ovim Vinaverom.Pa jos i Vinaverova dvorana,pa taj lokalni patriotizam..Potrebna je promena u toj stanovi kulture.Neka dodje osveženje.Kvalitetna nova direktorka bez političkih veza.Dosta je vise Vinavera i S.Bokun.Tu u ustanovi ima puno kvalitetnih ljudi,od kojih su neke od njih filozofi i sociolozi.Nije g-djica Arsenović jedina uz direktorku, koja ume nesto da radi.Meni je to više glupo i naporno.Zbog njih više nisam član biblioteke.

Leave A Reply