V.d. direktorku „brine zakonitost“ odluke

0

FORMIRAN SINDIKAT U „JEVREMOVOJ“ ŠKOLI I NAJAVLjEN ŠTRAJK

Kako „Podrinske“ nezvanično saznaju zaposleni u Osnovnoj školi „Jeverem Obrenović“ danas su i zvanično formirali sindikat i već počeli da planiraju organizovanje štarjka.

Međutim, njihova v.d. direktorka, doskorašnja učiteljica u OŠ „Stojan Novaković, Svetlana Stanković, inače odbornica u Skupštini grada Šapca i istaknuta aktivistkinja Srpske napredne stranke koju je na ovo odgovorno mesto, „dekretom“, postavio lično ministar prosvete u Vladi Republike Srbije, kažu, na nagovor svog „specijalnog“ savetnika a posle „anonimne“ prijave „nezadovoljnih roditelja“ i sramnog i nameštenog „izveštaja“ prosvetne inspekcije, se na svom novom „radnom zadataku“, od početka Nove godine, baš srčano trudi da vodi „računa“ o zaposlenima škole i zakonitostima u njihovom radu.

Čak o zakonitosti njihovog rada više misli Ona nego onisami.

Iako su  zaposleni v.d. direktorki još pre tri dana najavili skup na kojem će razmatrati konstitusanje sindikata i da će na tom skupu prisustvovati i predstavnici sindikata kojem žele da pristupe v.d. direktorka smatra da sindikat nije zakonito formiran jer se predstavnici sindikata nisu njoj najavili – imenom i prezimenom.

I tako, zaposleni da bi bili poptuno sigurni, a poučeni slučajem uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz Valjeva, u ponedeljak će konačno formirati sindikat, pošto su v.d. direktorki sada i zvanično najavili – imenom i prezimneom prisutne na konstitutivnoj sednici.

Zluradnici bi pomislili da v.d. direktorku brine jak sindikat u školi koji je  je sposoban da pokrene štrajk. Međutim, verovatnije je da v.d. direktorka samo želi da sve bude po „zakonu“ kako i ona ne bi završila kao njena prethodnica.

Bilo kako bilo zaposleni u OŠ „Jevrem Obrenović“ su vrlo ozbiljni u planiranju štrajka i pored činjenice da „ekipa“ vrle v.d. direktorke čini sve da ih pretnjama i ucenama od štrajka odgovori.

A da li će, pravda, zakon, i dostojansto pobediti partijske i lične interese ostaje da se vidi. Kao što će se videti kolika je solidarnost među prosvetnim radnicima u Šapcu. Jer, kad ova pošast prođe, a proći će kad – tad, moraćemo, hteli ne hteli, da se pogledamo u oči!

Ivan Kovačević  

Facebook komentari

Leave A Reply