Umesto za doček, novac opredeljen za decu

4

Bez organizovanog slavlja za Novu godinu

U Šapcu ni ove godine neće biti organizovanog dočeka Nove godine, a novac koji bi bio opredeljen za te svrhe Grad će preusmeriti na dva fonda- za lečenje dece od teških i retkih bolesti i finansiranje troškova vantelesne oplodnje, saopštio je na konferenciji za novinare u petak u Gradskoj kući član Gradskog veća Božidar Katić.

-Samo ove dve stvari koštaju koliko bi koštao doček Nove godine. Politika Grada je ozbiljna i odgovorna. Grad ima veliki budžet, ali novac ne troši na gluposti, jeftinu zabavu, kupovinu političkih poena i podršku estradnim umetnicima, time što će im isplaćivati basnoslovne sume u novogodišnjoj noći. Novac iz gradskog budžeta mora se usmeriti na to da se građanima obezbedi dostojanstven život kakav zaslužuju. Ova odvajanja su namenjena upravo tome- podvukao je Katić.

Grad Šabac je za Fond za lečenje dece od retkih i teških bolesti opredelio dva i po miliona dinara, zahvaljujući čemu je 28 dece dobilo pomoć pri lečenju. Uloženo je tri miliona i 900 hiljada dinara u finansiranje troškova vantelesne oplodnje za 13 parova. Za te svrhe opredeljeno je ukupno sedam miliona u narednoj godini. Grad je spreman da ustupi prostor i pruži neophodnu infrastrukturnu podršku svakome ko ima interes da postavi klizalište u centru grada, ali tako nešto je veliki izdatak da bi se pokrivalo iz gradskog budžeta, poručio je gradski većnik.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion4 коментара

 1. A zašto nemate novac i za jedno i za drugo? Zar nismo dobili neka priznanja za sjajno mesto za investicije, a niko nam ne dolazi. Eto, mi hoćemo i doček kao nekada na trgu, i velike kompanije kao u drugim gradovima, i pomoć za decu i njihovo lečenje. Šta vi odredjujete šta ćete, a šta nećete? Dokle ćemo zbog vas da budemo u blokadi? Ovi ljudi u Šapcu nisu vise normalni što ćute i trpe ovo poniženje godinama.

  • Koje crne pare za lečenje dece….Pare za doček nisu ni postojale u budžetu grada pa samim tim ni pare za lečenje dece ne postoje. Neka se jave roditelji dece koji su dobili pomoć isto tako neka se jave parovi kojima je dat novac za veštačku oplodnju.

 2. Ko je sve u Sapcu u vlasti.
  Bozidar Katic isla sa njim u udeljenje u Ekonomskoj. Bio u politici SPO pa se odrekao Vuka Draskovica.
  Pola skole pravne bio ispred trafike sa pivom.
  Takvog smo ga u skoli i znali.
  Jadan li je ovaj Sabac

 3. Katiću, dokle više sa lažima? Novac za doček Nove godine u budžetu nije bio ni predvidjen. Odakle onda pare za navodno lečenje dece? Treba da tebe i sve oko tebe bude sramota čime se sve služite! dolesnom decom! sram te bilo

Leave A Reply