Ulaz na vašar besplatan

1

Tradicija se neće menjati i ulaz na vašar i ove godine je besplatan, a svi navodi o naplati koji su se pojavili u javnosti su neistiniti, navela je direktorka JKP „Stari grad“ Snežana Đokić. Na novoj lokaciji, na prostoru stare kasarne, za dva hektara većoj od prethodne na Mihajlovcu, danas u popodnevnim satima se i zvanično otvara za zakupce.

-Kao i svake godine do sada, ulaz na vašar je slobodan. To je manifestacija otvorenog tipa, lepota vašara je između ostalog i u tome što se svi slobodno okupe na jednom mestu, druže se i zabavljaju. Tradiciju nećemo menjati, svi napori idu ka tome da se vašar infrastrukturno bolje opremi, bude veći i lepši- rekla je Đokićeva i dodala da je nova lokacija u svakom pogledu bolja od prethodne, a da za to svakodnevno stižu i potvrde zakupaca.

Kako je istakla, cene zakupa se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu. Zaključno sa jučerašnjim danom, ima 11 ugostiteljskih objekata, na 500 kvadratnih metara naći će se industrijska roba, dok je za stari deo izlicitirano 5.000 kvadratnih metara.

Na novoj lokaciji, kompletno infrastrukturno opremljenoj, zakupcima je obezbeđena struja, voda i kanalizacija. Veliki deo prostora je pod čvrstom betonskom podlogom što olakšava šetnju posetiocima i funkcionisanje zakupcima.

Parkinzi su na Mihajlovcu (naplata putem SMS poruke), iza Kvantaša i deo prema Starom gradu.

Za razliku od Mihajlovca, prostor stare kasarne nema problem sa podzemnim vodama, a zbog kanalizacionog sistema, ni površinske vode se neće zadržavati. Vašar će trajati do 23. septembra.

D.D.

Facebook komentari

Discussion1 коментар

 1. Upravo bila.
  Šabački vašar je do juče (svidjalo se to nekima ili ne) bio naš brend. Nešto po čemu smo bili poznti u Srbiji.
  Ovo sada, ovo je sramota.
  Šačica ljudi i par tezgi. Jako tužno izgleda.
  Da ne pričam o ljudima koji rade tamo, i koji su iznevereni u poslednjem trenutku, i koji neće imati ni svoju zaradu.
  A direktorka ponosno govori o novom mestu i vašaru, koji podseća na one u vašare u malim selima. O turistima da ne govorim. Neće ih posle ovoga ni biti tu.
  Gradjani su valjda glupi i slušaće nju.
  Još sme da stane pred kamere i iza svojih reči.
  Ali, sve se radi za šaku privilegija.
  Nije direktor onaj koji raditi zna kod nas, već onaj ko zna da laže, manipuliše i da sve odobrava.

Leave A Reply