Tesla- najbolji električni automobil u svetu predstavljen u Šapcu

0

U pešačkoj Zoni ispred Pošte, organizovana je promocija automobila “Tesla S” koji se smatra najboljim električnim automobilom koji se danas komercijalno proizvodi. Do sada su ovakve promocije organizovane u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu.


Šabačkoj promociji ovog vozila prisustvovali su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, predstavnici Gradske uprave grada Šapca, članovi tima iz Zagreba koja promoviše vozilo i predstavniici šabačkih srednjih škola.
Profesor Neven Dujić, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, sveučilišta u Zagrebu, kazao je da Šabac jedna od destinacija u Srbiji, na kojoj su promovisali nove tehnoligije.
-Kako smo čuli, Šabac ima veoma naprednog gradonačelnika, koji podržava nove tehnologije. Zato smo došli smo u Šabac, grad sa kojim sarađujemo i na evropskim projektima. Tesla S je vrhunski automobil, sa 450 konja, a vozi na električnu energiju. Po kilometru je 30 puta jeftiniji od benzinaca i dizela. Ovakva vozila su već postala naša stvarnost, jer je prošle godine u svetu kupljeno 1,2 miliona ovakvih vozila, rekao je profesor Dujić.
Slobodan Jerotić, energetski menadžer grada Šapca, istakao je da je zelena energija budućnost. On je govorio o pogodnostima koje zelena energija ima za sve, a da su primer automobili kao Tesla S.

Facebook komentari

Leave A Reply