Sprema se bura na političkoj sceni Šapca

0

DRAGAN TOMIĆ OSNIVA POLITIČKU PARTIJU?

Kako „Podrinske“ nezvanično saznaju postoje ozbiljne indicije da će Dragan Tomić, diplomirani pravnik koji je radnu biografiju započeo u Opštinskom sudu u Šapcu potom je bio direktor Republičke uprave javnih prihoda u Šapcu kao i Predsednik Izvršnog odbora Univerzal banke, osnovati političku partiju u Šapcu.

 

Teror “visokih” funkcionera se sve teže podnosi

Naš izvor tvrdi da je Tomić pod velikim pritiskom sve većeg broja razočaranih članova Srpske napredne stranke u Šapcu koji su nezadovoljni radom šabačkih poverenika. Nije tajna, dodaje naš izvor, da je jedna manja grupa šabačkih naprednjaka potpuno privatizovala stranku od koje imaju veliku materijalnu korist. Nekoliko “visokih” funkcionera SNS-a, raspoređenih na razne direktorske funkcije, sve bestijalnije terorišu članstvo zaposleno na određeno vreme ili na osnovu raznoraznih ugovora ponižavajući ih i prisiljavajući ih da za njihov interes obavljaju razne “prljave” poslove. Ucene Birmančevića, Pajića, Mićića, Jovanovića i kompanjona sve teže se podnose i mnogi bi da im “što pre vide leđa”. A pitanje je samo trenutka kada će to nezadovoljstvo da eskalira.

 

Šabački SNS nema kvalitetne kadrove

Situacija se dodatno zakomplikovala saznanjem da će Vidoje Petrović, sadašnji gradonačelnik Loznice potpuno preuzeti kontrolu nad šabačkim Gradskim odborom SNS-a te da će, ako osvoje vlast u Šapcu, novi gradonačelnik biti “čovek” iz Beograda. A to se nikome ne sviđa. Jer, veruje se, on će dovesti “svoje kadrove”.

Fotografija sa, istinske, konferencije za štampu SNS-a 2012. godine

Nezadovoljsto šabačkih naprednjaka je sve veće

Da ova priča nije ni malo naivna, kako naš izvor tvrdi, svedoči i velika popularnost Dragana Tomića među članovima Srpske napredne stranke u Šapcu čiji je on bio osnivač. Smatra se da njegovo veliko političko iskustvo može da doprinese da ta, novoformirana, partija igra zapaženiju ulogu u političkom životu grada od ove koju vode Birmančević, Pajić i Mićić. Dragan Tomić je bio izabran za narodnog poslanika na decembarskim izborima 2000. godine, bio je zamenik predsednika poslaničke grupe “Socijalistička narodna stranka – Narodni blok – general Nebojša Pavković” a široj javnosti bio je poznat kao jedan od inicijatora promena i modernizacije socijalističke ideje u Srbiji. Nakon izbora 2012. godine, izabran je za narodnog poslanika na listi SNS-a i na tom mestu je ostao do kraja mandata 2014. godine.

 

Labava levica

Ideja o stvaranju partije “labave” levice koja bi vratila poštovanje i dostojanstvo običnom čoveku i omogućila mu da bolje živi je veoma prihvatljiva za mnoge građane.

 

A šta Tomić kaže?

Da li su ove priče tačne i imali tu “nečega” pokušali smo da doznamo od Dragana Tomića lično. Iz kratkog razgovora sa njim mogli smo da se uverimo da on u potpunosti poznaje trenutnu političku situaciju i da ima jasnu viziju šta treba promeniti i poboljšati. Međutim, kao pravi i iskusni političar Tomić nas je ostavio u nedoumici.

– Ja sam sada penzioner. Imam vremena na pretek…

A iz ove dve rečenice sami prosudite šta sve može da se desi!

Ivan Kovačević

Facebook komentari

Leave A Reply