Širenje mržnje i netrpeljivosti nedopustivo

1

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST NEMANJE PAJIĆA, PREDSEDNIKA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

Natpisi koji su osvanuli danas u Šapcu predstavljaju eksplicitni govor mržnje i najviše govore o autoriima i kreatorima. Širenje mržnje i netrpeljivosti nedopustivo je i zato oštro osuđujem i izvršioce i one koji su za ovo izdali nalog. Očekujem da nadležni organi reaguju na adekvatan način, jer je reč o grafitima ispisanim na javnim ustanovama u delu grada koji je pokriven video nadzorom.

Šabac je kroz svoju istoriju i tradiciju umeo da prepozna i osudi svaku netrprljivost i mržnju, birajući stranu pravih, ljudskih i demokratskih vrednosti. Nemam ni najmanju sumnju da građani Šapca i danas umeju da prepoznaju vrednosti za koje se svako od nas zalaže u svom radu i da če politika koja se krije iza neistina, napada na političke neistomisljenike i prljave kampanje naići na osudu.

Pozivam zato sve učesnike u političkom životu grada Šapca na odgovornost u svemu što govore i rade, jer, govor mržnje i neistina nije samo neprihvatljiv, nego je i kažnjiv. Zato, očekujem efikasan rad svih istražnih organa na utvrđivanju odgovornosti I sankcionisanju počinilaca.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

Leave A Reply