Popust015

Саопштење за јавност

Српски покрет обнове

kzn-1Бивши директор ЈКП “ Стари град“ Шабац Драган Нинковић одржао је конференцију за медије у просторијама странке како би демантовао неистине, али и презентовао документацију која показује да је нерегуларно смењен са места директора ЈКП „ Стари град“ на седници Скупштине града Шапца, одржаној 5. новембра 2016. године у Шапцу.

Ова смена садржи чак и елементе кривичног дела. Наиме, Комисија за именовање директора јавних предузећа одржала је седницу 4.11.2016, на којој је као разлог за разрешење Нинковића са функције директора комуналног предузећа наведена одредба члана Закона о јавним предузећима која каже да ову функцију не може обављати лице које је члан органа политичке странке, односно, уколико није у мировању. Потпис на предлог ставио је председник Комисије др Зоран Марковић, а Нинковић је на истој седници смењен, без могућности да се обрати одборницима. Нинковић је након избора за председника ГО СПО Шабац, на којима је победио дотадашњег председника одбора Живојина kzn-3Вулетића, 3.11.2016. послао обавештење Извршном одбору странке, у ком замрзава предесничку функцију и преноси своја овлашћења у периоду док се налази на функцији директора јавног предузећа на чланове председништва Љубана Дамњановића и Петра Лончара. Документ је послат емаилом у 14:36 сати истог дана. Председник комисије др Зоран Марковић који је потписао документ педлога о разрешењу, а  који је потом и изгласан у Скупштини града је направио превид и на тај начин учинио два кривична дела, према члановима Кривичног законика 357. и 358. – (фалсификовање службене исправе и навођење на оверавање неистинитог садржаја), за које су предвиђене казне од три месеца до пет година затвора. Драган Нинковић позива др Зорана Марковића да поново сазове седницу и да чланови утврде чињенично стање. Уколико то не ураде, потребна документа ће бити предата надлежним органима и биће поднета тужба. Драган Нинковић је на крају додао:

– Хајка на мене траје дуго, било је више покушаја током претходних година да ме смене са функције директора ЈКП “Стари град“. Ако имају жељу, нека нађу легалан начин да ме смене, јер је законска процедура испоштована. О мом раду сведоче и резултати о пословању комуналног предузећа од када сам ја на челу, од 2013. године. У опрему је инвестирано око 150 милиона динара, тренутно је на рачуну предузећа око 18 милиона динара, док Градска управа града Шапца дугује ЈКП више од 103 милиона динара.

Discussion2 коментара

1. I kako ti se sada svidja ovo?
    Jel te podsetilo ovo na nešto što se nekome desilo ranije? Boli li sada i tebe?
    Gde ti je sada tvoja moć i gde su ti sada tvoji prijatelji? Za nekoliko meseci će te ponekad pozvati, a nakon nekoliko meseci telefon će prestati da ti zvoni. Pravde nema u politici, valjda si kao političar to trebao znati.
    Oni uvek pobedjuju.
    Mogla sam sve to ja da ti kažem.
    Prošla.

2. Svaka ti cast Ninkovicu,skinuo si tog lopova Zivojina Vuletica i njegovu svalerku Jasnu Djokovic i to ponjegovim pravilima glasnja.Ziv bio ,pred tobom je velika karijera,zato sto si posten,vredan,strucan i dobar covek. Uzdrman je ceo grad,ceo sistem lopova i prevaranata. Zivojin (Zoja) Vuletic i njegova svalerka Jasna i dalje ucenjuju Dusana Petrovica,ali nece jos dugo …