Radnici „Apotekarske ustanove“ blokirali početak rada Skupštine grada Šapca

8

Na Sednicu Skupštine grada Šapca došli su radnici „Apotekarske ustanove“ da bi, navodno, još jednom skrenuli pažnju na svoje probleme. Posle brojnih protesta koji su organizovani u Šapcu, od kojih je jedan bio zajednički sa kolegama iz drugih gradova, radnici ove ustanove zloupotrebili su rad Skupštine, sada je očito, isključivo u političke svrhe.

Kao „Podrinske“ saznaju, od izvora iz šabačke Napredne stranke, radnici „Apotekarske ustanove“ su na ovu sednicu došli, instruisani od šabačkih naprednjaka, kako bi se vršio pritisak na gradsku vlast i kako bi se u javnosti stekao utisak da u Šapcu ništa nije u redu.

Očito da naprednjaci, šabačko rukovodstvo, na najbrutalniji način zloupotrebljavaju muku ovih radnika u političke svrhe nadajući se da će preko njih, najzad, srušiti vlast u Šapcu.

„Podrinske“ zato postavljaju pitanje:

Zašto šabački naprednjaci ni jednom nisu iskoristili svoje „dobre veze“ u Vladi Republike Srbije i odveli delegaciju radnika „Apotekarske ustanove“ u Beograd?

U Vladu, kod resornog ministra. Tim pre jer veliki udeo u propasti ovih apoteka ima sama Vlada koja je donela niz mera na štetu apoteka u državnoj svojini i na taj način upropastila ove ustanove u celoj Srbiji!

Ali, „ne talasaj u Srbiji“ – tamo je sve super. „Talasaj“ u gradovima Srbije, naročito u onim u kojima Srpska napredna stranka nije na vlasti.

Facebook komentari

Discussion8 Comments

 1. Hanibale,apoteke su na gradskom nivou i na budžetu grada. Kada je trebalo da se iz kase apoteka uzme 26 miliona dinara za izbore,lokalne, onda je sve bilo kako treba. Nije vas sramota da pišete neistine!!!!

  • Sto da ih bude sramota kad im je obraz DuPe,koji ih lepo placa za svoje lazi…Dok ovi mucenici nemaju sta da jedu,a zna se ko ih je opljackao..Isti taj ko placa ovo ruglo od novina..

 2. Toliko radnika u poslednjih nekoliko godina je dobilo političke i svakakve otkaze u državnim firmama.I niko nije nije ni pokušao bilo kome od nas da pomogne i nadje neko rešenje. Čak je i gradonačelnik Zelenović bio recimo, svedok mog političkog otkaza, ali i nekih drugih. On nema osećaja za bilo koga, jer misli da ide polako ka kandidaturi za predsednika Srbije jednog dana…A ovi radnici treba da shvate, da je to gotovo i da moraju kao njihove kolege sada da se bore i da se zaposle u privatnim apotekama. Dugo su oni držali monopol rada u tim apotekama. Niko nije mogao da udje bez političke veze. Tada je njima bilo lepo… Tada nisu pominjali prava drugih kolega. Da li ih je SNS nagovorio da dodju na sednicu? Pa, valjda nisu toliko naivni.

  • Draga Silvija,
   verovatno imate pravo za sve što ste napisali, ali zaboravljate samo jedno – mi se borimo za svoja radna mesta ali i za one gradjane koji neće imati novca da odu do Loznice, Valjeva, Rume ili Beograda i da tamo pronadju lek koji većina privatnih apoteka neće držati na lageru.
   To je legitimno sa njihove strane jer ljudi rade za profit. Šta da rade sada pacijenti koji dobiju TBC a pokazuje se ima ih dosta, gde oni da pronadju lek za svoju bolest.
   A što se tiče SNS, pa svi oni i pozicija i opozicija mlate praznu slamu, i treba samo da prekipi onima koji nisu glasali ni za jedne ni za druge pa da ih poteraju spravama koje nije zgodno pominjati.

   • Da, Vi ste skoro sve u pravu. Kada smo mi dobijali otkaze, ili Vaše kolege u privatnom sektoru, Vi nam se niste pridružili. A mi smo često o tome govorili u svim medijima. Sada eto, nas valjda zbog toga ne dotiče previše Vaša sudbina. Nekako smo stalno svi u raskoraku. Ja sam za to da izadjemo svi na ulice, i zbog ovih na lokalu, ali i ovih na Republici. Svi oni nama uništavaju život. Godine nam prolaze, i mislim da bar intelektualci u ovog gradu treba da ustanu i da kažu svima njima “Dosta”.

 3. Dosta bre lazi

  Trebalo bi sad dovesti partijski uhlebljenu cerku Direktorke apotekarske ustanove, da “prezentuje” ovim ljudima predizborni “projekat” Sava park, za koji ima 5 miliona evra, a oni nek se dive i zive od toga. Za platicu doticne ce uvek biti para. Da Sabac nije grad beskicmenjaka i poltrona, sad bi se gradjani pridruzili ovim ljudima I najurili bandu, ma koja da je partija na vlasti

 4. Pa ti isti koji su tu pravili cirkus su apotekarsku i upropastili .Pitao bih te drage gospodje dali im je gradonacelnik trebao i skupstina grada kada su primale preko sto hiljada dinara platu i kada su na racun firme putovale svakih mesec dana u inostranstvo na takozvana strucna usavrsavanja a o domacim destinacijama da netrosim reci , razni pokloni i vauceri su pristizali svakodnevno tim istim dragim gospodjama koje sada navodno nemaju sta da jedu .SVI SU TUZILI TU ISTU APOTEKU a doticna gospodja koja je sada clan upravnog odbora u vise mandata je svom zetu advokatu namestila zaradu od trista hiljada dinara za tuzbe protiv apoteke ,nek ih je sve sramota a gradonacelniku bih preporucio da sa tim gospodjama nevodi nikakve pregovore nego da bagru istera na ulicu neka malo idu kod privatnika da vide kakoje

  • Da li Vi stvarno verujete u ovo sto ste napisali? Da li zaista mislite da je svih 100 radnika putovalo, primalo poklone i imalo tolike plate? Ne, mislim da niste toliko naivni.
   Ili ste misljenja da zbog nekolicine na koju se Vas komentar mozda odnosi, i to upravo one nekolicine koju gradska vlast postavlja i ciji rad (treba da) kontrolise, treba da ispastaju svi radnici koji su casno radili svoj posao i koji se ni za sta nisu pitali?
   A “isterati bagru na ulicu” – pa, evo vidite, vec je isterana na ulicu! Da li ste zadovoljni?

Leave A Reply