Promocija i “Čke”

1

LIČNI STAV: HANIBAL KOVAČ

Beše promocija knjiga Miodraga Majića u Šabačkom pozorištu. Promocija ozbiljnog pisca, koji se kvalitetom nametnuo pasioniranim i edukovanim čitaocima ali koji je eto, gle i “omiljeni” sudija Vučićeve vladajuće nomenklature iz, jelte, Apelacionog suda u Beogradu. Čitalačka publika se okupila u Šabačkom pozorištu, dok se stručna i politička javnost u gradu Šapcu, komešala kroz pitanje “šta će se desiti?” Majmunima na odloženo poručujem, da se pre svega desila književnost i ozbiljna beletristička, kao i esejistička literatura svetskih okvira, jer, jebi ga, sudija je toliko talentovan! A šta da mu radiš, takav je! Previranja i dnevno politička komešanja, glupošću nepismenih i primitivnih, sveli su u podvlačim, svojoj percepciji, ovakav svetski kniževni događaj kroz prizmu nepismenih i neobrazovanih, klempavih i bradato-zaraslih neopranih paora, koji su pod pretnjom “moranja” da za Skupštinskom govornicom, u svakom smislu morali da denunciraju vrhunskog pisca, koji je, zamisli čuda i sudija, koji im onoliko i u onolikoj meri, u dnevno političkom smislu ide na falus, da ne kažem spolovilo. Mrze ga, pa to ti je, jer kao sudija ne podleže totalitarnom diktatu nadolazećeg fašizma i konzervativnog poimanja podaničke vlasti. No, dobro. Onako pametni i kondomski nepismeni, smislili su da izvedu neki, kao teroristički verbalni akt, na samoj promociji tih knjiga i to smradovi, na moje jebene oči! Zamislite nabešenog i nabeđenog kriminalca u pokušaju, koga su napalili da prekine promociju knjiga i to, na sred književnog scenarija, da vikne i šatro Majiću postavi pitanje, besno i preteće, da objasni kako je oslobodio 81. šiptarskog teroristu. Začulo se negodovanje publike, u isključivo knjževnom i literarnom prikazaniju dva sjajna romana, ali niko se pitanja i provokacije uplašio nije, nego je bilmez bilder bio javno zamoljen, da sačeka još par minuta do dela kada publika postavlja pitanja. Lično sam mu obećao, da će od Majića dobiti odgovor. Moram priznati, da je pitanje bilo legitimno, demokratski opravdano, jer javna ličnost mora da pretrpi i odgovori na sva pitanja, ma koliko ona bila teška. Al’ gle pizdurine naprednjačke, koja samo zna da tuče i izaziva incidente, viknuvši to o šiptarskim teroristima, brže-bolje pobeže u mrak iz kog je i došao! Nešto malo pismeniji, dr Birma i dr Plivač Pajić ga instruirali da se malo prodere i kao napravi pometnju i sranje na ugodnoj književnoj večeri, tog njima omraženog sudije Majića. Jebi ga, kome i da se odgovori, kada je brže-bolje pobegao, kao malo, glasno se iskakio, usput dva-tri puta prdn’o, ispunio politički zadatak i bež’ u tri lepe materine, u mrak! Valjda smo i svi mi trebali, kao i pisac Majić, da se useremo od straha, al’ ne shvataju majmuni, da je postavljanje pitanja legitimna, demokratska i ljudska tvorevina. Lično sam potencirao na ovakvom odgovoru pred svima prisutnima, ali kome odgovoriti, kada pitača nije bilo a koji je pobegao u tamu i nepismeni mrak sopstvenog SNS čopora!

P.S.

Istine radi, naprednjaci su se, taj pametniji deo, komešali pre promocije knjige ispred pozorišta, jasno dajući do znanja, da će pokušati neko sranje da naprave. Slobodoumni Šabac, željan kulture i estetike, nit’ se bavio obezbeđenjem a ni strahom “šta će kondomi napraviti?” Niko se majmuna i najavljenih provokacija uplašio nije. E, to je sloboda… Pročitajte Majićeve knjige, sjajne su!

Facebook komentari

Discussion1 Comment

 1. Slobodoumni Šabac?!
  Na našoj koži svakodnevno osećamo mi, neki tamo valjda, nebitni gradjani, tu Vašu izmišljenu slobodoumnost.
  Ja sam uverena da Vi novinari to ne mislite, ali morate da uvek držite tu jednu izabranu stranu. Lično, koliko god bi me neko platio za to da radim, bilo bi malo.
  Zar Vi mislite da ovde nekoga u zemlji vise interesuje šta rade političari?
  Šta posećuju tek, ili kojim slučajem šta oni misle?
  Uradite jednom analizu…
  Sramota me je što živim u ovom gradu, (ponavljam se) a posebno, kada mi ljudi iz ostatka Srbije kažu, “Blago tebi, jer živiš u slobodnom gradu”. Ha, ha, ha. Mozda su njihovi parametri merenja slobode pomereni malo u stranu…
  Neka dodju malo da ostanu ovde…

Leave A Reply