Preti se i deci i roditeljima i nastavnicima

3

PRAVO NA DOSTOJANSTVO

Večeras su se u dvorištu OŠ „Jevrem Obrenović“ sastali roditelji koji se ne slažu sa odlukom ministra i nastavnici koji podržavaju svoju smenjenu direktorku. Razgovaralo se otvoreno a zaključak je da se ovom neprimerenom činu ministra mora suprostaviti.

Takođe, kažu, ohrabrujuća vest je da je Školski odbor, kao nadzorni organ škole, odbio da potpiše ugovor o radu sa nametnutom v.d. direktorkom i da to ne namerava da uradi, što dodatno komplikuje stvar.

Dobra vest je i da su nastavnici dobili plate samo se postavlja pitanje ko je potpisao naloge. Jer, ako to nije morala da uradi v.d. direktorka onda se zaposleni s prvom pitaju zašto plate nisu isplaćene pred Božić kad i ostalim školama u Srbiji. Da li je to bio još jedan vid zastrašivanja?

Međutim, zabrinjavajući je veliki pritisak i pretnje kojima su izloženi zaposleni i roditelji u ovoj školi. To je toliko uzelo maha da je, kažu, i v.d. direktorka lično i decu plašila policijom što je neprimereni čin i za „seoske sokakuše“ a ne za nekog ko pretenduje da vodi jednu ovako veliku i značajnu pedagošku ustanovu.

Sutra je novi dan.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Facebook komentari

Discussion3 Comments

 1. Branimir Sretenovic

  Postovani roditelji,
  Nemamo mi nikakva prava da odlucujemo niti mozemo birati direktora skole. Ponasanje bivse direktorke i pozivanje roditelja predstavlja zloupotrebu svog sluzbenog polozaja radi ostvarivanja svoje licne koristi.
  Nase je da vodimo decu u skolu i da nam se deca edukuju i obrazuju jer je osnovno obrazovanje obavezno.
  Direktorka neka svoja prava ako smatra da ima ostvaruje na zakonom legitiman nacin a ne zloupotrebom po bilo koju cenu, narocito ne na ovakav nacin.
  Svojim nerazumnim pozivanjem nista ne postize naime samo dokazuje i pokazuje da nije za to radno mesto i da je odluka o smeni pravilno donesena.
  Neka se ostavi roditelja a svoja prava neka ostvaruje na drugi nacin ako moze.

Leave A Reply