Povodom protesta Mačva ekspresa, jednog od prevoznika koji obavljaju gradski prevoz na teritoriji Šapca, Gradska uprava saopštava:

0

Grad Šabac nema zakonskog osnova da subvencioniše troškove gradskog prevoza “Mačvi ekspres”. Finansiranje gradskog prevoza obavlja se po ranije sklopljenim ugovorima sa prevoznicima u kom nisu predviđene dodatne subvencije.

Gradska uprava Šabac razume situaciju u kojoj se nalaze prevoznici, ali cenu goriva nije povećao Grad nego Vlada Srbije kroz akcize.

Gradska vlast vodi računa o prevoznicima tako što istog dana po prijemu reaguje i plaća fakturu. Baš danas je “Mačvi ekspres” isplaćeno 2,9 miliona dinara za prevoz učenika i nastavnika u novembru.

Isto tako uprava Grada vodi računa o novcu građana Šapca i zato će sve isplate do kraja godine biti po planu budžeta za 2018. godinu, u kom nije opredeljen dodatni novac za gradski prevoz.

Prevoznici su blagovremeno upoznati sa svim uslovima koje po zakonu moraju da ispune, kako bi mogli da dobiju bilo kakvu dodatnu pomoć od Grada.

Verujemo da ćemo odgovornošću svih strana postići da građani Šapca i ubuduće imaju siguran i redovan gradski i prigradski prevoz, a prevoznici povoljne uslove poslovanja.

Na to obavezuje politika Grada Šapca da građanima pruži najbolju uslugu po najnižoj ceni.

Facebook komentari

Leave A Reply