Polupismeno i primitivno

0

„Embargo“ reagovao na pisanje „Podrin(j)skih“

Neverovatno je kojom se brzinom oglasio „čuveni“ „antikorupcijski“ i „neprofitabilni“ portal zvani „Embargo“ na tekst koji je objavljen na nekom „beznačajnom“ lokalnom sajtu. Neverovatno je i koliko je interesovanje jednog „velikog“ beogradskog portala za piskaranje nekog „novinarčića“ iz provincije zvane Šabac. Neverovatno je, takođe, sa koliko žuči je novinar tog portala pisao tekst i sa tendencijom da vređa, ponižava, izmišlja… pokušao da izvrne činjenice i bruku, odlazećeg, Malovića i njegovih šabačkih pajtosa usmeri na neku drugu stranu.

 

Tačno je…

Međutim, tačno je, mi smo jednim klikom, u velikoj žurbi da pratimo vaterpolo utakmice i dečji festival koji se održavao u šabačkom parku (šta da radimo kada se u Šapcu održavaju brojne, vrhunske, manifestacije), pogrešili i objavili neku fotografiju koja nema veze sa tekstom. Ali, fotografija je potpuno nevažna i beznačajna. Jer, poenta ovog teksta nije u tome kako izgleda taj Malović već pokušaj Aleksandra Vučića da očisti „šljam“ koji mu se obmotao oko nogu i koji ga nezadrživo vuče u propast. E taj „šljam“ je baš u Šapcu nabujao.

Deo teksta objavljen na portalu „Embargo“

Korov i ambrozija

A najveću zaslugu što se u šabačkom Gradskom odboru SNS-a razmnožio politički korov i što je zarastao u političku ambroziju ima upravo taj taksista iz Beograda, Malović. Zahvaljujući njemu „šabački doktori“ su iz stranke oterali sve čestite, dobre i poštene ljude a ostavili polupismene, neuke individue, nadrilekare koji su Aleksandru Vućiću naneli, i još uvek mu nanose, štetu koja se rečima ne može opisati. A za taj „samopregoran“ rad Malović ih je nagradio brojnim i visokim funkcijama uz enormno veliki „bakšiš“

 

Malović je, ipak, samo običan prevarant

Kakav je taj Malović prevarant i da se ne drži date reči i dogovora mi smo ostetili na svojoj koži. Dakle kad o njemu pišemo, pišemo iz „prve ruke“. Zahvaljujući, baš njemu i alavosti „šabačkih doktora“ naprasno je prekinuta, slobodno mogu reći, sjajna i profesionalna saradnja „Podrinskih“ i šabačkog SNS-a koju u svako doba možemo dokumentovati.

 

Korupcija ili „muljanje“…

A kako ste baš vi antikorupcijski portal onda, umesto što pokušavate da spasete nešto što se spasti ne može, treba da se pozabavite činjenicom da je saradnja „Podrinskih“ i GO SNS-a u Šapcu prestala posle prve konferencije za štampu, nakon izbora, kada je novinar „Podrinskih“ postavio pitanje „šabačkim doktorima“: gde su (neke) pare?

Da se bruka ne proširi i da članstvo ne sazna koliko para su, u izbornoj kampanji, smuvali Malović i pajtosi „Podrinske“ su proglašene za lokalnorežimski list i više im nije bilo dozvoljeno da prisustvuju takozvanim zakupljenim konferencijama za štampu niti je bilo kojem članu SNS-a bilo dozvoljeno da govori za naš list.

 

“Neprofitalni” portal

Naravno da je vama, nadobudnim Beograđanima, ako ste to uopšte, do istine stalo kao do lanjskog snega. U želji da “opčinite”, bolje da ne kažem kakve, “finansijere” koji vas obilato nagrađuju da pišete gluposti za koje oni misle da je istina vaši tekstovi mogu slobodno da konkurišu za šabačku “Čivijadu”. Jer su baš smešni…

 

Veću glupost nisam čuo u životu…

Pišete: “Kažu da se ova vest “Podrinjskih dva dana i noći slavila u Gradskoj kafani”… Nazdravljalo se novinarskoj hraabrosti  i tačnosti!”

Stvarno veću glupost u životu nisam čuo. Mislite li da će Vučić nasesti na ove gluposti. Pa šabačkoj lokalnoj vlasti je u interesu da Malović i njegovi pajtosi, “šabački doktori” i nadrilekar zadrže pozicije koje su do sada imali. Jer dok su im oni opozicija vlast u Šapcu se nikada neće promeniti.

Zato da ste napisali da se u Šapcu tuguje i plače za Malovićem tačnije bi bilo…

Deo teksta objavljen na portalu „Embargo“

Imovinsko pravni odnosi

Ne znam u kakvim je „imovinsko pravnim odnosima“ portal „Embargo“ sa „šabakim doktorima“ i Malovićem ali sigurno je velika lova u igri. Jer kako objasniti sve „epitete“ koje novinar ovog portala pripisuje Maloviću: „Valter“, „skoro nikada ne spava, da sve nadgleda danonoćno, da ima najšira moguća ovlašćenja sa samog vrha države… Da mu niko ništa ne može!? Ne zna  se čime se konkretno bavi, mora da radi neke veoma važne državne poslove?! Da je tako tajnovit i nedodirljiv…

Sve u svemu taksista Malović je prvi srpski Kiborg. Nije mi samo jasno kako će na ovakav hvalospev odreagovati Vučić? Da se niste malo zaigrali?

Deo teksta objavljen na portalu „Embargo“

Izvinjenje

I, evo,  na kraju, izvinjavam se čitaocima i gospodi sa te famozne fotografije. Međutim, moja greška je tehničke prirode i može da se ispravi. Ali, vi, „novinari“ sa „Embarga“ ste polupismeni a to se ne može tek tako ispraviti.

Mi nismo „Podrinjske“ već „Podrinske“. Da znate za ubuduće.

Ivan Kovačević

 

 

Facebook komentari

Leave A Reply