Politička raskrsnica oko puta

1

Ministarka Zorana Mihajlović u pocerskom selu Bukor

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, na poziv meštana i poslanika,  posetila je pocersko selo Bukor. Osnovni cilj je asfaltiranje 4,5 kilometara puta ka opštini Koceljeva i Loznica, što bi olakšalo prevoz robe i poljoprivrednih dobara. Ministarka Mihajlović navela je kao osnovni problem što  gradska uprava iz Šapca smatra meštane Bukora građanima drugog reda, to samo zato što glasaju za drugu političku opciju od one koja je na vlasti u Šapcu.

  • Ovo nije posao za puteve Srbije, jer je ovo lokalni put, i ovo treba da uradi grad Šabac. Ali budući da on to zaista neće iz ovog razloga mi ćemo se potruditi da ovaj problem rešimo. Jasna poruka Vlade Srbije je da ne delimo građane, i svi oni koji to rade zaista pokazuju jednu vrstu bahatosti i jednu vrstu nekulture, zato što smo svi građani Srbije, istakla je Mihajlović.

Šabačka  Direkcija za puteve u ovom selu asfaltirala je oko12 kilometara puteva. Na ovoj saobraćajnici urađena je prva faza radova, ali za novi asfalt nema novca u budžetu. Međutim, ovo je još jedan pokazatelj osionosti republičkih vlasti prema jedinom opozicionom gradu. Do sada je minisraka Mihajlović više puta posetila Šabac, ali nikad zvanično nije razgovarla sa rukovodstvom grada. Jednom joj je ustupljena zgrada Gradske uprave ali isključivo u stranačke svrhe, odnosno kao funkcionerki SNS. Bila je i u selu Krivaji,  takođe za izgradnju puta, i u prigradskom naselju Majur, zbor problema pružnog prelaza. Ono što je svakako najznačajnija tema za grad Šabac to je auto-put Ruma-Šabac, ali o tome nema jasnih državnih naznaka iako postoji projekat, mogućnost kanadske koncesije, a naravno i potrebe jer dnevno ovim pravcem prođe oko 15.000 vozila. Govoreći o tome da Vlada  ne deli ne deli grđane Srbije, ministarka Mihajlović kao da je zaboravila maćehinski odnos republičkih vlasti prema Šapcu, neisplaćivanje duga države od pet miliona evra, smanjnenje  tansfrenih sredstava za  oko milijardu dinara…A dovoljno je podsetiti da ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvanično nije posetio Šabac, a kad je otvarana fabrika Jazaki nije se ni pozdravio sa gradonačelnikom  Nebojšom Zelenovićem, niti je održao konferenciju za novinare u Šapcu.

D.Eraković

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Samo u ovom gradu U OVAKVOJ MERI život, posao, obrazovanje, uspeh dece u školi i sportu, i lečenje zavise od politike. Meni je muka sve da ih više gledam. Da li su oko mene sve kukavice, i da li ih je toliko pojeo strah, da kažu svojim glasom bar jednom ono što misle. Ma, evo, jako, jako, mi je žao što sam negativna, i što u ovom gradu ništa pozitivno nisam ni videla, a najmanje doživela.

Leave A Reply