Parking sa trotoara u Karađorđevoj izmešta se na kolovoz

12

Članovi Gradskog veća grada Šapca razmatrali su 04. avgusta i usvojili zahtev Odeljenja za inspekcijske i komunalno-stambene poslove za izmeštanje parkinga sa trotoara na kolovoz u Karađorđevoj ulici u Šapcu.

Savet za bezbednost saobraćaja grada Šapca podneo je Odeljenju za inspekcijske i komunalno-stambene poslove zahtev u kome traži da se izmesti parking sa trotoara na kolovoz u cilju povećanja bezbednosti pešaka.

Gradsko veće usvojilo je predlog da se ukine parkiralište u Karađorđevoj ulici, od raskrsnica sa ulicama Vlade Jovanovića i kneza Miloša, do raskrsnice sa ulicama Prote Smiljanića, Miloša Pocerca, Pop Lukina i Kajmakčalanska, gde se vozila parkiraju na levoj i desnoj strani trotoara.

Usvojen je Predlog da se odredi opšte parkiralište u Karađorđevoj ulici, od raskrsnica sa ulicama Vlade Jovanovića i kneza Miloša do raskrsnice sa ulicama Prote Smiljanića, Miloša Pocerca, Pop Lukina i Kajmakčalanska, na kolovozu sa desne i leve strane – podužno parkiranje, odnosno parkiranje duž ivice kolovoza, i da se na pomenutoj deonici naplaćuje taksa za parkiranje na kolovozu.

Širina saobraćajnih traka u Karađorđevoj ulici, na pomenutoj deonici, iznosi 4,9 metara, tako da postoje uslovi da se vozila parkiraju na kolovozu.

Takođe, uvodi se i naplata parkinga na kolovozu u ulici Kneza Miloša, od raskrsnice sa Karađorđevom do raskrsnice sa ulicom Kraljice Marije, kod zgrade Navipa, a reč je o novih osam parking mesta.

Facebook komentari

Discussion12 Comments

  1. Jeste, neka ne postoji slobodno mesto za parking nigde, gde god se čovek okrene crvena je zona…gledate na 1000 načina samo pare da uzmete, a raspored vam je nikakav.

  2. Gde ce sada da se parkiraju vozila, na ulici? Ko nam je sve u Vecu ovo je strasno. Nestrucni i nekompetentni ljudi.

  3. Malo nam je haos u Masarikovoj… Veoma glupa odluka, ali koliko vidim vlast u Sapcu samo gleda kako da istera gradjanima pare iz džepa.

  4. Kad bi gospodin Zelenovic u svom timu neko strucno lice ne bi “parking” u Sapcu ovako izgedao. Obelezili su za parking sve sto se obeleziti moze samo da bi punili gradsku kasu koja je vecito prazna.

  5. Imate li neku bolju ideju za parkinge u gradu ili cete sve samo da izmestate na ulice i da stvarate guzve?

Leave A Reply