Osveštana kapela u Metkoviću

0

Graphic1 U Mačvanskom Metkoviću osveštana je kapela na seoskom groblju, koja je izgrađena u decembru prošle godine. Osveštenju su pored meštana, prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, Mesne zajednice i Crkvene opštine. Sveštenik u Metkoviću Vladimir Dimitrić, obratio se prisutnima, istakavši značaj ovog objekta za meštane sela.
Ukupna vrednost projekta, čiji je nosilac Mesna zajednica Metković, iznosila je 1.680.000 dinara, investitor je bila Opština Bogatić, a izvođač firma „Domus“ iz Bogatića.

Predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac, istakao je, da je ovo najbolji primer dobre saradnje između lokalne samouprave, Mesne zajednice i Crkvene opštine.

bogatic kapela 1“S obzirom da su povorke zabranjene, kapela će biti od velikog značaja za naše selo, a održavanje groblja i objekata, biće povereno JKP Bogatić”, rekao je Miroslav Erić, predsednik MZ Metković.

U Mesnoj zajednici Metković ističu, da je na proleće u planu izgradnja i sale za obred, rekonstrukcijom objekta na mestu stare crkve. Zbog udaljenosti groblja od sela, ovi objekti olakšaće obred sahranjivanja u ovom mačvanskom selu.

Facebook komentari

Leave A Reply