Održan protest „Jedan od pet miliona“

0

Protest „Jedan od pet miliona“ održan je u petak ispred Stare robne kuće u Šapcu. Okupljenima se obratio jedan od organizatora skupa Dušan Tufegdžić. On je pozvao prisutne da podrže građane Štitara, koji se protive izgradnji saobraćajnice kroz selo.  

-Brza saobraćajnica Ruma- Šabac- Loznica bi uništila ceo Štitar, selo koje postoji 315 godina po zvaničnim dokumentima. Postojalo je i ranije, ali prvi zapis je od 1704. godine. Poslali smo kao mesna zajednica dopis gradonačelniku. JP „Infrastruktura“ Šabac je napravilo nacrt projekta koji je mnogo jeftiniji i na osnovu koga se neće rušiti nijedna kuća. Poslali smo pismo i „Putevima Srbije“ i Ministarstvu saobraćaja i infrastrukture. U petak u 20 sati mi organizujemo skup u centru Štitara, jer je 90 posto stanovnika protiv toga da se radi put kroz naselje. Dođite da pružite podršku građanima Štitara, koji ne žele da dozvole izgradnju tog puta- poručio je Tufegdžić.

Okupljeni građani su se nakon obraćanja uputili u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama i zakazali poslednji skup pred letnju pauzu za naredni petak.

D.D.

Facebook komentari

Leave A Reply