Očekujemo  brzu reakciju Javnog tužilaštva

0

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Prethodnog dana bili smo svedoci najgrubljeg rušenja ustavnog poretka u našoj zemlji. Huligani su širom Srbije organizovano palili baklje, bacali „topovske udare“, i puštali sa razglasa navijačku pesmu snimljenu u studiju „Đilase lopove“, sve u vreme policijskog časa.

Nažalost, ni naš grad nije ostao pošteđen naprednjačkog iživljavanja, pa su ovu koreografiju izveli u naselju Trkalište, gde su uznemiravali građane eksplozivnim sredstvima i lošim ozvučenjem. Očigledno je da su naprednjački huligani privilegovana kategorija društva, na koju se zakon ne odnosi, te da su oni slobodni da se kreću u vremenu kada se mi ostali nalazimo u kućnom pritvoru.

S obzirom da je ovde učinjen niz krivičnih dela, očekujemo brzu reakciju policije, te da će počinioci uskoro biti privedeni pravdi. Istaknuti članovi Srpske napredne stranke su ceo dan na društvenim mrežama delili pozive na kršenje zakona, pa bi istraga trebala da krene upravo od njih.

Takođe, očekujemo i brzu reakciju Javnog tužilaštva protiv predsedništva Srpske napredne stranke, zbog krivičnih dela napad na ustavno uređenje i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenje, jer se ova dela gone po službenoj dužnosti, a zaprećena je kazna zatvora do 15 godina.

U Šapcu, dana 30.04.2020. godine S poštovanjem,

Savez mladih Šabac

Facebook komentari

Leave A Reply